files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v osemfinále Pohára EHF proti nemeckému TuS Metzingen

História sa opakuje. Hádzanárky Iuventy Michalovce budú v osemfinále Pohára EHF čeliť opäť nemeckému súperovi. Tak ako pred dvoma rokmi (vtedy im bol súperom Bayer Leverkusen) im totiž žreb skrížil cestu s účastníkom najvyššej nemeckej Bundesligy TuS Metzingen. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni. Prvý duel by sa mal v termíne 9. - 10. január odohrať v Nemecku, odveta by mala byť na programe 16. - 17. januára v Chemkostav aréne.

Aktuálne druhý tím nemeckej Bundesligy má okrem nemeckých hráčok vo svojom kádri sedem legionárok: holandsku brankárku Jasminu Jankovič, pivotku Celine Michielsen a spojku Kelly Vollebregt, švajčiarsku ľavú spojku Nicol Dinkel, nórsku spojku Tonje Loseth, maďarskú spojku Bernadett Temes a slovenskú reprezentačnú spojku Silviu Szucs. Metzingen si v treťom kole hravo poradil so srbským ZRK Naisa Niš, ktorého v domácom dvojzápase zdolal 38:29 a 50:21. "Sme spokojní! Je to aktuálne druhý tím nemeckej Bundesligy. Metzingen v jednom zápase nastrieľal srbskému tímu v predchádzajúcom kole 50 gólov, takže ofenzívna sila tam určite je. Určite to teda nie je slabý súper a verím, že pre ľudí bude atraktívny," uviedla stránka aktuálneho slovenského ženského majstra športového riaditeľa slová športového riaditeľa klubu Jaroslava Čúrneho.

Tréner Iuventy Michalovce František Urban bol spokojný takisto. "Určite sme spokojní hlavne z toho hľadiska, že prvý zápas hráme u nich a v odvete sa predstavíme doma," poznamenal Urban, ktorý v nemeckého súpera príliš neveril. "Nemal som vyslovený tip na niekoho konkrétneho. Chcel som sa však vyhnúť tímom z Maďarska a takisto aj zo Škandinávie, s čím je takisto spokojnosť. Čo sme sa bavili s nemeckými rozhodkyňami, ktoré viedli náš prvý zápas s Balonmano, hovorili o Metzingene ako o prekvapení nemeckej súťaže. Je tam napríklad aj slovenská reprezentantka Silvia Szucs. Čo som videl tých súperov, ktorých sme mohli dostať, Metzingen nepatril medzi najhorších. Z hľadiska nemeckej hádzanej je to určite atraktívny súper pre diváka," pokračoval František Urban.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.11.2015 15:34:42 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.