files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V jesennej domácej derniére prehra MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce opäť na domácom trávniku nebodovali a opäť ich súperovi pomohol výpadok umelého osvetlenia. V stretnutí osemnásteho kola Fortuna ligy prehrali zverenci trénera Františka Šturmu s tímom MFK Ružomberok 1:3. Ich jediný gól zaznamenal v siedmej minúte Vernon de Marco. Po jeho presnom zásahu ale prišiel spomenutý výpadok umelého osvetlenia a následný najskôr obrat deja na ihrisku a neskôr aj výsledkový obrat. Michalovčania, ktorí sú naďalej so ziskom štrnástich bodov na desiatom mieste ligovej tabuľky, sa v jesennej derniére predstavia v sobotu 5. decembra na pôde FK Senica.

Nad Michalovcami sa pred začiatkom zápasu ženili asi všetci čerti a tak vyzeral pred úvodným výkopom aj trávnik. Terén po snehových prehánkach nebol najideálnejší a to vôbec nevyhovovalo kombinačnej hre domácich futbalistov. Tí však mali aj napriek tomu výborný vstup do zápasu a svoju prevahu pretavili v úvodný presný zásah. V siedmej minúte zahrával priamy kop Stanislav Danko, z ktorého centra Vernon de Marco najskôr mieril iba do brankára Tofiloského, no odrazenú loptu už španielsky legionár poslal do siete - 1:0. O päť minút neskôr mohlo byť už 2:0. Dominik Kunca ušiel po pravej strane následná strela Stanislava Danka ale nemala potrebnú razanciu a Darko Tofiloski s ňou nemal najmenšie problémy. Po dvadsiatich minútach nastalo na michalovskom štadióne dejavu spred troch týždňov, keď opäť vypadlo umelé osvetlenie a hráči sa tak pobrali do šatní. Po zhruba pol hodine nastala oprava a mohlo sa hrať opäť. Herný výpadok viac pomohol Ružomberčanom. Tí sa totiž postupne dostávali do hry čoraz viac. Mohli však dvakrát inkasovať. Najskôr tiesnený Dominik Kunca mieril iba do bočnej siete a potom strelu Akakiho Khubutiu zlikvidoval brankár Darko Tofiloski. Hostia gólové šance prečkali bez ujmy a v závere prvého dejstva udreli. V 41. minúte sa po pravej strane predral Štefan Zošák a jeho center poslal hlavou do siete Martin Boszorád - 1:1.

V druhom polčase sa už obraz hry definitívne zmenil a na ihrisku dominovali hostia. Tí svoju prevahu korunovali na vedúci gól už po piatich minútach druhého dejstva. Po rýchlej akcii si na center Michala Faška nabehol reprezentačný útočník Martin Jakubko a nechytateľne poslal svojich do vedenia - 1:2. Michalovčania sa snažili o vyrovnanie. To mohlo nastať po hodine hry, najskôr však z dobrej pozície mieril vedľa Martin Koscelník a následne o štyri minúty neskôr mieril striedajúci Mensah nad hosťujúcu bránu. V 68. minúte už bol rozdiel v skóre dvojgólový. Ružomberčania opäť podnikli akciu po svojej pravej strane, Marcos Perez hlavičkoval iba na kopačky Michala Faška a ten dobre mierenou strelou upravil na 1:3. Tento gól lepších a efektívnejších hostí definitívne upokojil. Vo zvyšných minútach hry už Michalovčanov prakticky do ničoho nepustili a dosiahli tak zaslúžené víťazstvo. 

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 1:3 (1:1)

Góly: 7. Vernon - 41. Boszorád, 50. M. Jakubko, 68. Faško

ŽK: 56. M. Hamuľak - 37. Ondrek, 43. L. Lupták, 79. Boszorád

Rozhodoval: Ježík - 1 112 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Khubutia, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník, S. Danko, Bayón (57. Mensah), D. Kunca - M. Hamuľak (77. Montero)

MFK: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, L. Lupták (59. A. Lovás) – Ondrek - Zošák, Ďubek, Faško (84. Gerát), Boszorád – M. Jakubko (73. Lačný)



Uverejnené: 28.11.2015 20:45:45
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.