files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kadetky 1. BK D Michalovce zdolali basketbalovú baštu

Počas minulého víkendu boli v hre pod deravými košmi kadeti 1. BK Michalovce a kadetky 1. BK D Michalovce. Obaja na domácej pôde privítali súperov, ktorí patria medzi basketbalové bašty na Slovensku. Viac sa darilo kadetkám 1. BK D Michalovce. Tie po prvýkrát v sezóne v rámci Extraligy skupina Východ zvíťazili, keď zdolali družstvo MBK Ružomberok 48:36. Kadeti v domácej telocvični GPH privítali družstvo Svitu, ktorému nakoniec podľahli 47:69. 

KADETKY

1. BK D Michalovce - MBK Ružomberok 48:36 (22:27)
Štvrtiny: 9:14, 13:13, 10:5, 16:4.
Strelci: Naščáková 15, Berdáková 12, Kostovčíková 10.

Michalovské kadetky od začiatku najvyššej slovenskej kadetskej súťaže platili v každom z doterajších deviatich duelov tvrdú nováčikovskú daň, ale v tom desiatom s Ružomberkom sa presvedčili, že sa dá hrať s každým súperom, len je k tomu potrebné viacej veriť vo svoje schopnosti.

O svojej výhre rozhodli v záverečnej štvrtine. Po tej tretej bol stav 32:32, no v poslednej desaťminútovke Michalovčanky inkasovali iba štyri body a mohli sa tak tešiť z veľmi cennej výhry 48:36. „Toto prvé víťazstvo v súťaži by malo hráčkam pomôcť v ďalšom priebehu súťaže získať ďalšie skúsenosti a viac úspešných výsledkov v zápasoch proti Unionu Košice, Young angels Košice, Bardejovu či Rožňave. Je o to cennejšie, že sme nastúpili na zápas bez najlepších hráčok. Zranená je líderka tímu Gazdová, Sabovčíková zase nemohla hrať kvôli chorobe. Zdravotné problémy má aj Hujdičová a jediná naša vysoká hráčka Kostovčíková musela nastúpiť po týždennej chrípkovej absencii. Dá sa povedať, že družstvo zabralo ako celok, pričom vynikla Naščáková a v druhom polčase jej dobre sekundovala Pristášová. Bolo to celkom symbolické, že si dievčatá dokázali dať darček na Mikuláša, ktorý im chutil lepšie, ako všetky sladkosti …,“ skonštatoval na margo výhry nad jednou z bášt slovenského ženského basketbalu prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov. Kadetky 1. BK D Michalovce sa najbližšie opäť predstavia doma, keď v sobotu 19. decembra o 10. 00 hod. privítajú v telocvični GPH celok Union Košice.

KADETI

1. BK Michalovce - BKM Iskra Svit 47:69 (23:41)
Štvrtiny: 11:20, 12:21, 16:9, 8:19.
Zostava a body 1.BK Michalovce : M. Demko 16, Kincel 12, Podžuban 6, D. Tertinský 5, Harman 3, Pirkovský 3, Lustig 2, Lopuch, Čobanov.

Na rozdiel od kadetiek, sa nedarilo kadetom 1. BK Michalovce. Tí podľahli ďalšej bašte slovenského basketbalu, keď na domácej pôde nestačili na BK Iskra Svit, s ktorým prehrali 47:69.

Mladí Orli tak neodplatili Svitu prehru z ich prvého vzájomného duelu pod Tatrami, kde prehrali 54:73. „Tentokrát bolo našim cieľom zabojovať a Svit zdolať. Mali sme však veľmi zlý vstup do zápasu. Chlapci robili zbytočné chyby, čo súper trestal. Do polčasu si Svitania vypracovali osemnásťbodový náskok. Do tretej štvrtiny sme ale na rozdiel od tej prvej vstúpili výborne. Chlapci dokázali súpera prehrať a hneď sa to prejavilo aj na výsledku. Dotiahli sme to na deväť bodov, no v poslednej štvrtine sa všetko vrátilo do starých koľají. Príčinou mohol byť aj vysoký počet osobných chýb podkošových hráčov, ako aj zlepšená hra Svitu. Škoda, že sme nepodali počas celého zápasu výkon ako v tretej štvrtine. Určite by sme súpera potrápili viac,“ poznamenal k zápasu manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič. Aj kadeti 1. BK Michalovce sa najbližšie predstavia doma. Najskôr v sobotu 19. decembra o 15.30 hod. privítajú celok Košíc a v nedeľu 20. decembra o 11.00 hod. nastúpia v telocvični GPH proti Kežmarku. 

Peter Brendza, 1. bk michalovce, 1. bk d michalovce     



Uverejnené: 09.12.2015 15:40:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.