files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Čajkovského ulici v Michalovciach ožilo detské ihrisko

Vysnívaná rekonštrukcia športového ihriska na Čajkovského ulici v Michalovciach sa tento rok stala realitou. Vďaka nominácii v súťaži „Vyhraj krajšie Slovensko s Karičkou“ sa Michalovce pýšia novým, perfektne vybaveným športovým ihriskom, ktoré budú môcť využívať všetky deti z okolitých sídlisk, škôl a škôlok.

V rámci súťaže „Vyhraj krajšie Slovensko s Karičkou“, organizovanej spoločnosťou Syráreň Bel Slovensko, a.s., mohli Slováci počas minulého leta navrhnúť množstvo verejných projektov so zámerom skrášliť svoje okolie. Verejné miesta, detské ihriská či parky stačilo nahlásiť prostredníctvom formulára na internete. Najobľúbenejšia značka tavených syrov na Slovensku na základe podnetov tento rok zrealizovala päť verejných projektov v rámci Slovenska, medzi nimi aj michalovské ihrisko. O realizáciu projektu rekonštrukcie detského ihriska v Michalovciach požiadal pán Varady, ktorý má objekt v správe. „V Michalovciach žijem celý život, spolu s manželkou a troma deťmi. Tam, kde teraz stojí ihrisko bolo kedysi zanedbané smetisko. A keďže mám deti rád, chceli sme pre nich niečo urobiť. Pripravili sme projekt, ktorý mesto schválilo. Tak som sa stal správcom ihriska,“ vysvetlil Martin Varady.

 

Ihrisko pred rekonštrukciou...

Zničené ihrisko hrozilo viac úrazom ako zábavou, basketbalové koše chátrali a ponurý exteriér zíval prázdnotou. Renovácia bola nevyhnutná na to, aby dosluhujúce ihrisko mohlo aj naďalej robiť radosť deťom z blízkeho okolia. Okrem premeny starého športoviska na modernejšie pribudli aj celkom nové zaujímavé atrakcie. „Vďaka Karičke sa vymenili basketbalové koše, upravil celý povrch športového ihriska, pribudla nová bránka a mnohé iné veci. Deti sa veľmi tešia, chodí ich sem viac, dokonca aj celé družiny,“ uviedol Martin Varady.

... a po nej

Na Čajkovského ulicu sa tak po rokoch vrátil smiech a hravý krik detstva aj vďaka tomu, že ľudia z Michaloviec a blízkeho okolia ukázali, že im na prostredí, v ktorom žijú, naozaj záleží. Iniciatívu Karičky ocenilo aj mesto. „Mesto Michalovce víta každú iniciatívu, ktorej výsledkom je estetické a funkčné prostredie pre našich obyvateľov. Športové ihrisko na Čajkovského ulici prešlo takouto rekonštrukciou a sme radi, že bude slúžiť mladým aj tým skôr narodeným,“ uviedla Ing. Iveta Palečková, vedúca referátu komunikácie, propagácie a kultúry Mestského úradu Michalovce.

Michalovské ihrisko nie je jediným, ktoré tento rok ožilo detskou radosťou. Karička vynovila mnohé rokmi schátralé, kedysi obľúbené miesta a vrátila na ne život. „Karička je tu doma, na Slovensku ju vyrábame, slovenské rodiny Karičku kupujú a majú v obľube. Preto je pre nás dôležité a prirodzené, aby sme Slovákom pomáhali a poskytli im príležitosť zlepšiť prostredie, v ktorom sa hrajú ich deti, kde žijú,“ hovorí Eva Chrenovská, senior brand manager značky Karička. V roku 2014 rozdala Karička slovenským rodinám na prestavbu ich vlastných domov, bytov, záhrad 18 000 € a pridala viac ako 3 000 kg syra. Tento rok zrealizovala už 5 verejných projektov - športové ihrisko v Michalovciach, veselé ihrisko v Bánovciach nad Bebravou, zrekonštruované detské ihrisko v Bratislave, nové konštrukcie na cvičenie v Kysuckom Novom Meste a novú tribúnu s nájazdovou rampou v Prešove.

Vedeli ste o tom, že:
•    Karička prináša radosť do slovenských rodín už od roku 1976?
•    Na Slovensku sa za jeden rok spotrebuje viac ako 92 miliónov trojuholníkov syra Karička?
O spoločnosti Bel:
Skupina Bel je svetovým lídrom značkových syrov. Do portfólia Bel patria medzinárodne známe značky Veselá krava®, Kiri®, Mini Babybel®, Leerdammer® a Boursin®. Ďalej približne 25 lokálnych značiek, na Slovensku známa Karička a Syrokrém. Tieto značky umožnili skupine generovať v roku 2014 predaje v hodnote 2,8 mld EUR. Celkom 11 000 zamestnancov v 30 pobočkách po celom svete prispieva k úspechu skupiny. Jej produkty sú vyrábané v 28 továrňach a distribuované do takmer 130 krajín.


Tlačová správa www.bel-slovakia.sk



Uverejnené: 14.12.2015 15:19:31 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.