files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štúrov Zvolen

Tak, ako každý rok, aj tento  Zemplínske osvetové stredisko zorganizovalo Regionálnu súťaž v rétorike „Štúrov Zvolen“. Tejto súťaže sa zúčastnilo 24 žiakov a študentov základných a stredných škôl Michaloviec a Sobraniec.


Z mesta Michalovce sa zapojila I.ZŠ, V.ZŠ, VI.ZŠ a Gymnázium Pavla Horova a zo Sobraniec I.ZŠ, II.ZŠ a Gymnázium v Sobranciach. Súťažiacich pripravila pani učiteľka Adamčíková zo 6.ZŠ, ktorú Zemplínske osvetové stredisko poverilo, aby spolu s výhercami súťaže odcestovala na celoslovenské kolo súťaže do Zvolena, ktoré sa bude konať 18. – 19. júna 2010.

Prvou kategóriou boli žiaci 4. – 6. ročníka ZŠ. Pre nich si porota pripravila texty rozprávok, poviedok či bájok v rozsahu približne 200 slov. Ich úlohou bolo v priestore 15 minút zapamätať si prečítaný text, ktorý nebol ukončený a dotvoriť záver podľa vlastnej fantázie.
Do druhej kategórie patrili žiaci 7. – 9. ročníka ZŠ. Prvou úlohou žiakov bolo pripraviť si doma voľnú tému, a to úvahu, kde mali vyjadriť vlastný názor. V druhej si vyžrebovali tému, vyjadrili vlastný názor bez obmedzenia žánru. Čas na prípravu bol 15 minútový a prednes v rozsahu 3 až 5 minút.
V tretej kategórii boli študenti gymnázií. Podobne, ako v druhej, aj tu si pripravili doma tému – úvahu, alebo výklad. Taktiež si vyžrebovali tému, a to agitačný prejav, slávnostnú reč alebo kultúrno - spoločenský prejav. Čas na prípravu bol rovnaký, ako v predchádzajúcej kategórii.

Výkony súťažiacich hodnotila odborná porota. Predsedníčkou poroty bola Mg. Kamila Potocká zo Sobraniec a členkami poroty boli Jana Fedorová, redaktorka TV Mistrál a Mgr. Mária Buchtová z V.ZŠ v Michalovciach. Po zvážení porota do celoslovenskej súťaže v rétorike „XXIV. Štúrov Zvolen“, vybrala troch súťažiacich. V prvej kategórii získala prvé miesto Kristína Štafurová – ZŠ Okružná Michalovce, v druhej kategórii bol ocenený Maroš Ondo – ZŠ Okružná Michalovce a v tretej prvé miesto patrilo Laure Kellövej – Gymnázium Sobrance. „Na 20. jubilejnom ročníku národnej súťaže, sme mali z Michalovciach víťaza, ktorý bol nositeľom ceny prezidenta Slovenskej republiky“, dodala  Kuncová na záver.
                              Martina Králiková



Uverejnené: 07.05.2010 10:51:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.