files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vydrela tri body

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v zápase 29. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HK Spišská Nová Ves tesne 4:3. Presné zásahy Dukly zaznamenali Martin Drotár, Peter Čížek, Juraj Faith a víťazný gól strelil Andrej Salnikov. Zverenci trénera Petra Tirpáka budú v kalendárnom roku 2015 v hre ešte trikrát. V utorok 22. decembra sa predstavia v Nových Zámkoch, v pondelok 28. decembra o 17.00 hod. privítajú Detvu a v stredu 30. decembra zakončia rok súbojom v Topoľčanoch.

Michalovčania v prvom vzájomnom meraní síl Spišiakov pokorili hladkým víťazstvom 7:1, no tentoraz diváci videli úplne iný duel. V zápase zvratov, no aj viacerých chýb na oboch stranách, nakoniec triumfovali domáci, ktorí sa však na víťazstvo poriadne nadreli. Tešiť ich môžu akurát tri body, z ich chladnej profesorskej hry totiž v niektorých momentoch doslova boleli oči...

Michalovskí hokejisti nemali v plyšákovom zápase najlepší štart, akoby nechceli umožniť divákom prichystané hračky pustiť po prvom góle na ľad. Keď sa k tomu pridali aj obrovské chyby v rozohrávke, problémy boli na svete. V 4. minúte pri rýchlej kontre ešte Okoličány skryl dobre mierenú strelu Smotrilu do lapačky, no o tri minúty neskôr už kapituloval. V útočnom pásme nezachytil Voronov ťažkú prihrávku Lušnikova, puk vypichol Lešnák, ktorý sa v rýchlej kontre nemýlil - 0:1. Michalovčania po inkasovanom góle svoj tlak vystupňovali a v 15. minúte dorazil puk do siete Martin Drotár, ktorý spustil lavínu plyšových hračiek. Po uprataní ľadu boli naďalej aktívnejší domáci hokejisti a odmenou za to bol pre nich vedúci gól. Na ten trinásť sekúnd pred koncom prvej časti nabil Petrovi Čížekovi Tomáš Banovský - 2:1. 

Domáci hokejisti hneď v úvode druhej tretiny získali presilovku, no prvá desaťminútovke patrila jednoznačne aktívnejším hosťom. Tí sa najskôr bez námahy ubránili presilovke o jedného hráča, no a potom udreli, keď nahodený puk Osuského tečoval do siete Richard Smotrila - 2:2. Jednoduchý gól hostí ešte viac nakopol a o štyri minúty už dokonca viedli, potom čo domácej obrane unikol František Koky, ktorý krásnym blafákom dal na 2:3. Michalovčania sa aj naďalej hľadali a po Giľákovej koncovke mohli prehrávať rozdielom dvoch gólov. Nedáš - dostaneš sa hneď potvrdilo na druhej strane, keďže následne Martin Drotár krásne uvoľnil Juraja Faitha a ten ponad vyrážačku Borároša vyrovnal na 3:3.

Michalovskej Dukle vyšiel až úvod tretej časti. V nej najskôr mohol preklopiť misky váh na michalovskú stranu Martin Schnelly, no podarilo sa to až v 42. minúte Andrejovi Salnikovovi. V ďalších minútach mali viac z hry hostia, ktorí však už Okoličányho neprekonali. Blízko k tomu mal v 44. minúte Filip Podsedlý, jeho strela spomedzi kruhov ale minula michalovskú bránu. A keď sa neujali ani ďalšie šance Spišiakov, michalovská Dukla nakoniec zaknihovali vydreté víťazstvo 4:3. 

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Góly: 15. Drotár (Schnelly), 20. Čížek (Banovský, Huňady), 36. Faith (Drotár), 42. Salnikov (Huňady, Čížek) - 7. Lesňák, 24. Smotrila (Podsedlý, Osuský), 29. Koky (Hrubý, Osuský)

Vylúčení: 2:3, navyše Osuský (SNV) 10. minút napadnutie zo zadu. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Babeliak - Rojík, Hric. Divákov: 610.

HK DUKLA: Okoličány - Hančák, Buraľ, Voronov, Kubát, Šangin, Boboš, Dolgoš - Faith, Klouda, Drotár - Banovský, Hinďoš, Lušnikov - Salnikov, Huňady, Čížek - Schnelly, R. Jenčo, M. Gavura.

HK: Borároš - Osuský, Hrubý, Janovčík, Janči, Cvengroš, Bdžoch - Smotrila, Koky, Podsedlý - Lapšanský, Ištoci, Findura - Lesňák, Giľák, Hamráček - Zwick, Môcik.



Uverejnené: 18.12.2015 20:16:20
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.