files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvakrát dotiahli dvojgólové manko, na výhru to nestačilo

Michalovskí hokejisti v poslednom predvianočnom zápase opäť ukázali svoju lepšiu tvár. Na ľade ambiciózneho nováčika HC Mikron Nové Zámky, ktorý sa prakticky každý týždeň posilňuje, totiž siahali na tretiu výhru nad týmto súperom v tejto sezóne. Dvakrát dotiahli dvojgólové manko, vyrovnali v poslednej minúte počas power – play, no nakoniec padli v predĺžení, keď prehrali 4:5. Aj napriek tomu potešil ich výkon a takisto aj bod z horúcej pôdy.

„Vojakom“ sa proti ambicióznemu nováčikovi darí. V prvom vzájomnom meraní síl na jeho ľade mu pripravili prvú tohtosezónnu prehru, keď ho zdolali 5:4 a pokorili ho aj v domácom stretnutí, ktoré vyhrali 7:5. „Je to možno preto, že Nové Zámky sa snažia hrať hokej, nepúšťajú sa do defenzívnej hry a ich ofenzívny štýl nám vyhovuje. Diváci vidia v našich vzájomných zápasoch výborný hokej, a tak to bolo aj v utorok,“ rozhovoril sa tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý chválil svojich zverencov za predvedený výkon, aj za to, že sa za dvojgólového manka 0:2 a 2:4 nezlomili a duel dotiahli do predĺženia. „Určite si za to chlapci zaslúžia pochvalu. Bojovali až do poslednej minúty a podľa mňa sme zaslúžene vyrovnali. Za výkon sme si bod určite zaslúžili. Po zápase zavládlo aj sklamanie pretože sme siahali aj na druhý bod. Stačilo vydržať tridsať sekúnd a prišli by nájazdy, v ktorých sme si na súpera verili,“ pokračoval tréner HK Dukla v hodnotení duelu. V ňom sa diváci nenudili a videli dokopy 101 striel na bránu (domáci 54, hostia 47)! „Je to výsledok toho, čo som spomínal na začiatku o ofenzívnej hre oboch tímov. Ozdobou duelu boli aj brankári. Divákom sa hokej určite musel páčiť a som rád, že sme k dobrému zápasu svojim výkonom prispeli aj my,“ uviedol na margo ofenzívneho zápasu Peter Tirpák.

Domáci hokejisti boli v prvej časti lepším tímom a svoju prevahu korunovali gólom Luku Bašiča. Keď na začiatku druhej tretiny udreli aj Albínom Podstavekom, zdalo sa, že odpor michalovskej Dukly zlomia. Tá sa však nezlomila a gólmi Patrika Huňadyho a Tomáša Banovského v priebehu tridsiatich sekúnd vyrovnala. Aj úvod tretej časti vyšiel lepšie domácim, keď sa dvakrát presadil Jaroslav Svoboda. Michalovčania sa však opäť vrátili do zápasu. Kontaktný gól zaznamenal Gleb Lušnikov a vyrovnanie zabezpečil počas power – play v poslednej minúte Zoltán Kubát. V predĺžení napokon rozhodol o tom, že dva body ostanú v Nových Zámkoch v poslednej minúte Erik Čaládi.

„Pri manku 2:0 nás veľmi naštartoval prvý gól. Hneď sme pridali aj druhý a mali sme na hokejkách dokonca aj vedenie. V tejto fáze sme boli lepším tímom, no vedúci gól sme nepridali. Potom to bolo ako na hojdačke. Som veľmi rád, že sme sa nezlomili ani za nepriaznivého vedenia 2:4. Vtedy nám veľmi pomohol kontaktný gól Lušnikova, ktorý prišiel takmer okamžite po ich štvrtom góle. Dotiahli sme to nakoniec do predĺženia. Prvá prehra s Novými Zámkami v tejto sezóne mrzí, no vzhľadom na priebeh zápasu, v ktorom sme doťahovali výsledok, je aj získaný bod dobrý,“ skonštatoval Peter Tirpák, ktorého zverenci sa teraz rozišli na vianočné sviatky domov. Najbližší tréning majú naplánovaný na sobotu a v pondelok absolvujú ďalší dôležitý duel, keď na vlastnom ľade privítajú Detvu. Aj keď sa niekde uvádza, že začiatok tohto zápasu je o 18.00 hod., tréner HK Dukla Michalovce nás upozornil, že sa začína tradične od 17.00 hod.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.12.2015 17:55:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.