files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mladšie dorastenky Iuventy Michalovce získali striebro

Zverenky trénera Štefana Rapača po piatkovom domácom víťazstve nad susedným Vranovom nad Topľou (53:28) definitívne obsadili v prvej celoslovenskej lige druhé miesto za majstrovským UDHK Nitra a pred treťou Bytčou. Medaily im počas prestávky tretieho zápasu finálovej série medzi Iuventou a ŠKP odovzdal prezident SZH Pavol Derfényi.

 
Mladšie dorastenky Iuventy obsadili pred rokom na finálovom turnaji štyroch najlepších po základnej časti v Predmieri tretie miesto. Teraz si o stupienok polepšili. A čo si o tom myslí tréner družstva Štefan Rapač? „Za daných okolností sme dosiahli, zdá sa, optimum. Je to mladý kolektív, z ktorého odchádza do vyššej kategórie iba šesť hráčok. O prvenstvo sme bojovali s UDHK Nitra a Bytčou, našimi tradičnými rivalmi. Napokon rozhodlo to, že v Nitre sa sústredili vyložene na túto kategóriu,“ povedal na úvod Štefan Rapač.

Iuventa dokázala čerstvého majstra zaskočiť hneď v prvom kole, keď na pôde UDHK dokázala vyhrať 26:24. Hneď v druhom kole síce prehrala v Bytči 23:20, ale keďže súťaž štartovala kvôli rekonštrukcii Chemkostav arény sériou piatich zápasov vonku, bol to optimistický štart. Tobôž keď potom nasledovala šnúra jedenástich stretnutí bez straty jediného bodu! Až prišiel v závere februára odvetný súboj s UDHK Nitra a v ňom domáca prehra 20:23 (9:13), čo de facto rozhodlo. „Náš úhlavný rival z Nitry dokázal po prehre s nami v prvom kole vyhrať ďalších 24 stretnutí za sebou, čo hovorí samo za seba.

Aj napriek tomu, že dve výrazné opory, brankárka Lucia Gubíková a kanonierka Marianna Rebičová už svoju vekovú kategóriu prerástli a vo viacerých zápasoch pre povinnosti vo vyšších kategóriách nenastúpili,  ich spoluhráčky dokázali preklenúť ich „výpadok“. Nakoniec dosiahli na striebro, hoci blízko bolo aj zlato. Viacero fanúšikov tohto družstva si položilo otázku, či v plnom zložení, so všetkými oporami, by dievčatá nemohli siahnuť aj na zlato. Odpoveď je jednoduchá – mohli a dosiahli. Primárnym cieľom Iuventy je však výchova hráčok a nie ich zaťažovanie v kategóriách, ktoré výkonnostne dávno prerástli. Mladšie dorastenky sa mohli v praxi presvedčiť, že aj bez spoliehania na svoje najlepšie rovesníčky, mohli bez problémov zdolať svojho najväčšieho rivala – UDHK Nitra. Hráčky mladších dorasteniek čakajú v klube ešte  minimálne tri sezóny a určite si siahnu aj na zlato. Už teraz sa presvedčili, že na to majú. „S týmto konštatovaním jednoznačne súhlasím, pretože rozhodne je na čom stavať. Sú to veľmi šikovné dievčatá, o ktorých ešte budeme v budúcnosti počuť. Napokon už v tejto sezóne dve z nich, Gubíková a Rebičová, obliekali dres ženského tímu. Už teraz rastie v osobe Jany Špakovej, vekovo ešte staršej žiačky, veľký talent. Ale nerád by som sezónu bilancoval z pohľadu jednotlivkýň, som zástancom kolektívu a ten som mal naozaj výborný,“ dodal Štefan Rapač, ktorého zverenky krátko po piatkovom zápase s Vranovom nad Topľou odmenili darčekom a nechýbalo ani striekajúce šampanské. Pár minút slávy si mladšie dorastenky Iuventy vychutnali aj v prestávke sobotňajšieho finálového súboja medzi Iuventou a ŠKP, kedy im prezident Slovenského zväzu hádzanej Pavol Derfényi odovzdal pred vypredaným hľadiskom strieborné medaily.  

O úspech tímu mladších dorasteniek sa pričinili tieto hráčky: Lucia Gubíková, Kristína Sedláčková, Simona Kolesarová, Olexandra Krebsová - Diana Tomeková, Skarleta Martonová, Petra Ujhelyová, Barbora Falisová, Katarína Feňovčíková, Andrea Polomská, Marianna Rebičová,  Barbora Fuleková, Jana Špaková, Dana Danková, Martina Bajusová, Erika Natafalušiová, Andrea Dzurjová, Andrea Daňková, Klaudia Ondoviková, Martina Bajusová, Lenka Janáková. Tréner: Štefan  Rapač. Vedúca družstva: Zuzana Ondo-Eštoková.

Michalovce - Vranov 53:28 (27:11)

Iuventa: Kolesárová - Martonová 7/1, Polomská 7/1, Danková 7, Ujhelyová 2, Falisová 2, Tomeková 2/1, Füleková 3, Špaková 5, Feňovčíková 5, Natafalušiová 3, Dzurjová 3, Bajusová 4, Janáková 1.                             

    (juke)



Uverejnené: 10.05.2010 14:25:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.