files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trénerská zmena v MFK Zemplín: František Šturma končí, strieda ho Stanislav Griga

V michalovskom MFK Zemplín prichádza k zmene na poste trénera. Na konci roka sa totiž vedenie klubu dohodlo na ukončení spolupráce s doterajším lodivodom Františkom Šturmom. Toho nahradí bývalý reprezentačný tréner Stanislav Griga. Informáciu o trénerskej výmene priniesla RTVS vo večernom športovom spravodajstve.

To, o čom v Michalovciach už aj vrabce na streche čvirikali, sa stalo skutočnosťou. František Šturma, ktorý sa zapíše do histórie michalovského futbalu ako prvý tréner, čo priviedol seniorské družstvo do najvyššej súťaže, na lavičke MFK Zemplín končí. Ako je známe, nováčik Fortuna ligy je po jesennej časti so ziskom pätnástich bodov na desiatom mieste tabuľky a na poslednú Skalicu má náskok piatich bodov. „Dôvody ukončenia spolupráce nebudeme konkretizovať, cítili sme však, že potrebujeme zmenu. Trénerovi Šturmovi ďakujeme za odvedenú prácu v našom klube. Stal sa prvým trénerom, ktorý dostal náš tím do najvyššej súťaže, a to mu už nikto nevezme,“ uviedol pre Denník Korzár Predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský, podľa ktorého slov skončili aj Šturmovi asistenti Adrián Devečka, Vladimír Rusnák a Martin Raška.


Nástupcom rodáka z Nymburgu sa stal Stanislav Griga, ktorý naposledy spolu s Michalom Hippom viedol reprezentáciu Slovenska (roky 2012 a 2013). "Od trénera Grigu očakávame, že prinesie viac skúseností do fungovania mužstva, pretože ich má dostatok. Pravda je, že sme na jeseň nezvládali závery zápasov, ale aj konce polčasov. V týchto pasážach sme inkasovali veľa gólov," podotkol pre RTVS Igor Šoltinský. Odchádzajúci tréner Šturma na Michalovce napriek predčasnému koncu nezanevrie: "Strávil som tu tri roky života. Pre mňa sú Michalovce srdcovou záležitosťou."

František Šturma je na odchode...

...na jeho miesto prichádza Stanislav Griga



Uverejnené: 30.12.2015 21:32:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.