files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na Liptákov doma ani po druhýkrát nevyzrela

Hokejistom HK Dukla Michalovce štart do záverečnej štvrtiny nevyšiel. Z prvých dvoch zápasov získali iba jeden bod. Zverenci trénera Petra Tirpáka najskôr v stredu prehrali na ľade poslednej Považskej Bystrice 0:1 a v piatok doma prehrali s Liptovským Mikulášom 3:4 po samostatných nájazdoch.

Michalovčania chceli v piatkovom dôležitom zápase odčiniť prehru z Považskej Bystrice, no to sa im napokon nepodarilo. „Prehru z Považskej Bystrice sme celkom neodčinili. Keby sme zápas s Liptovským Mikulášom vyhrali, tak by sme o tom mohli hovoriť. Nevyšlo nám to podľa predstáv,“ uviedol po zápase útočník HK Dukla Michalovce Peter Klouda. Domácim hokejistom nevyšiel hlavne vstup do zápasu. V prvej tretine sa totiž hralo podľa nôt Liptákov, ktorí mali viacero vyložených šancí a nebyť brankára Tomáša Petra, viedli by určite viac ako iba 2:1. „Presne tak, „Pedro“ nás v úvode viackrát podržal. V prvej tretine bol súper jasne lepší, nevedeli sme si s nimi rady. Boli dôraznejší, rýchlejší, jednoducho nás prehrávali,“ konštatoval Peter Klouda.

Smola michalovskej Dukly. Puk z hokejky Gleba Lušnikova sa v 58. minúte zastavil na žŕdke

Zhruba od polovice zápasu sa hra vyrovnala a aj Michalovčania dokázali súpera ohrozovať. Najskôr vyrovnali hru a potom aj výsledok. „Od nášho vyrovnania na 2:2 to bolo také kto z koho. Šance mali oni aj my a nakoniec sa zrodila podľa mňa spravodlivá remíza. Škoda šance Fedorka a tyčky Lušnikova, mohli sme sa z výhry radovať my,“ pokračoval Peter Klouda, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 2:2. V tretej tretine sa síce hostia po tretíkrát ujali vedenie, to však neudržali, keď v 49. minúte vyrovnával Tomáš Banovský na 3:3. O víťazovi zápasu nakoniec rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší Liptáci. "Prvá tretina nám príliš nevyšla, no od druhej to nebolo z našej strany najhoršie a mohlo prísť dokonca aj cenné víťazstvo. Ešte raz škoda, pretože sa určite vyhrať dalo," dodal ešte k zápasu, v ktorom Dukla druhýkrát ťahala doma proti Liptovskému Mikulášu za kratší koniec, Peter Klouda.

Michalovčania tak prehrali druhý duel v rade a prvá štvorka im začína pomaly unikať. Na štvrtý Prešov už strácajú šesť bodov, na druhé Nové Zámky dokonca desať a to týchto súperov mali v závere kalendárneho roka na dostrel. „Boj o prvú štvorku určite nevzdávame. Do konca základnej časti je ešte deväť kôl a hrá sa teda o 27 bodov. Navyše, všetkých tých silnejších súperov máme doma, takže, keď si to na domácom ľade uhráme, priblížime sa k ním. Nesmú nám však unikať body tak, ako to bolo v posledných zápasoch. Keď sa nám prvá štvorka nepodarí a do play-off pôjdeme z piateho miesta, tak budeme bojovať aj naďalej. Dôležitá je vyraďovacia časť a keď v nej vyhráme tri zápasy, do ďalšieho kola postúpime my,“ skonštatoval na margo súčasnej situácie v tabuľke center prvého útoku michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2016 14:01:31 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.