files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujalo nás. V roku 2015 všetci traja menili trénerov

Trénerské remeslo je ťažké a zväčša vrtkavé povolanie. Ani jeden z trénerov si nemôžeme byť nikdy istý svojou pozíciou. Keď sa darí a sú výsledky, zväčša sú za tým všetci, keď sa nedarí, tak je prvý na odstrel práve tréner. Presvedčiť sa o tom mohli aj lodivodi, ktorí v roku 2015 koučovali michalovské celky. Tak v Iuvente Michalovce, ako aj v MFK Zemplín a HK Dukla Michalovce neboli výsledky po celý rok ideálne, tak sa aj poriadne triasli trénerské stoličky. A tie nakoniec aj zhadzovali...

V ani jednom z týchto troch najznámejších seniorských michalovských tímov sa v roku 2015 nevyhli trénerskej zmene. Prvá prišla už v prvých januárových dňoch v hokejovej Dukle. Kalendárny rok tam začal na trénerskej stoličke Milan Staš, no tá už bola po nepresvedčivých výsledkoch a výkonoch michalovských hokejistov poriadne rozkývaná. Uznávaný hokejový odborník to nakoniec neustál a po prehre so Spišskou Novou Vsou radšej sám abdikoval na svoju funkciu.

Milan Staš skončil na lavičke HK Dukla už v prvých januárových dňoch

 

Aktuálne je trénerom michalovských hokejistov Peter Tirpák

Iba o niekoľko dní dlhšie vydržal vo svojej funkcii tréner hádzanárok Iuventy Michalovce Borys Petrovskyj. Tento Ukrajinec sa už po druhýkrát predčasne porúčal z pozície hlavného trénera aktuálneho slovenského šampióna. A to tentoraz aj napriek tomu, že družstvo bolo v tabuľke bez prehry na prvom mieste. Petrovskému zlomili krk predovšetkým nepresvedčivé výkony michalovských hádzanárok a takisto podľa funkcionárov aj nevýrazný herný prejav.

Borysovi Petrovskému bol vytýkaný nevýrazný herný prejav

Ten sa po nástupe Františka Urbana zlepšil

Trénerskej zmene sa nevyhli ani vo futbalovom MFK Zemplín Michalovce. A to aj napriek tomu, že rok 2015 bol pre michalovský futbal historický. Po prvýkrát sa totiž Michalovčanom podarilo postúpiť do najvyššej súťaže. Družstvo nepriviedol do prvej ligy renomovaný tréner typu Vlastimil Petržela, Mikuláš Komanický či Jozef Bubenko, ktorí tu boli v minulosti, ale dovtedy neznámy František Šturma. Ani to ho však neudržalo na trénerskej stoličke. Po jesennej časti, v ktorej Michalovčania zatiaľ zvládajú boj o záchranu, ho v závere roka 2015 vedenie klubu z postu hlavného trénera odvolalo a nahradilo skúseným Stanislavom Grigom.

František Šturma dotiahol michalovských futbalistov do najvyššej súťaže

 

Rok 2015 ale na trénerskej stoličke MFK Zempkín neukončil. Jeho nástupcom sa 30. decembra stal Stanislav Griga

Post trénera je ako vidieť z nasledujúcich riadkov naozaj vrtkavý a trénerská stolička často až veľmi horúca. Uvidíme, ako sa bude michalovským kormidelníkom dariť v roku 2016.



Uverejnené: 13.01.2016 18:42:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.