files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti boli krok od prekvapenia

Basketbalisti 1. BK D Michalovce utrpeli tretiu ligovú porážku, keď na pôde lídra II. basketbalovej ligy skupina Východ BK Dastet Krompachy prehrali rozdielom piatich bodov 61:66. Michalovčania tak po dvoch prehrách na ihriskách súperov (prvú utrpeli víkend predtým v Rožňave) klesli na piate miesto v ligovej tabuľke. Najbližšie sa predstavia na domácej pôde, keď v sobotu 30. januára privítajú vo svojej domovskej telocvični GPH celok Sabinova.

Michalovskí basketbalisti cestovali do Krompách s cieľom oplatiť ostatnému víťazovi druhej basketbalovej ligy prehru z prvého kola, keď Dastetu doma podľahli hladko 55:72. „Po dlhšom čase sme neboli v zápase favoritom a chlapcom to pomohlo. Krompachy patria v tejto sezóne k najväčším favoritom a samotné stretnutie to len potvrdilo. Som rád, že aj my sme sa pričinili o výborný zápas, no je na škodu, že s lepším koncom pre domáci výber,“ poznamenal na margo tesnej päťbodovej prehry prezident 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

Hostia boli viac ako tri štvrtiny zápasu vo vedení, no nakoniec na pôde lídra netriumfovali. „Počas prvej štvrtiny sme výborne bránili a lídrovi Krompách Štecovi sme dovolili zaznamenať iba jednu trojku. V druhej štvrtine sa naša obrana ešte zlepšila. Po zisku lopty sme podnikali rýchle kontry, ktoré sme aj úspešne zakončovali. Aj preto sme po polčase viedli o dva body. Naše vedenie v tretej štvrtine ešte narástlo. Po nej sme viedli 50:44 a zdalo sa, že môžeme bodovať aj v Krompachoch. Ešte päť minút pred koncom sme viedli 55:48, no následne sa vyfauloval Mižák a ďalší traja hráči na ihrisku už mali na svojom konte štyri fauly. Práve to bol jeden z rozhodujúcich momentov, keďže naša obrana nemohla byť až taká agresívna. To domáci využili, následnú trojminútovku vyhrali 12:0 a na to sme už nedokázali odpovedať. Chlapci však predviedli sympatický výkon a boli iba krok od prekvapenia,“ dodal ešte k zápasu dvanásteho kola II. basketbalovej ligy skupina Východ, ktorým Michalovčania začali druhú polovicu základnej časti, prezident klubu Ladislav Janošov.   

BK Dastet Krompachy - 1. BK D Michalovce 66:61 (33:35)

Štvrtiny: 19:18, 14:17, 11:15, 22:11.

Strelci: Janošov ml. 21, Mižák 11, Vl. Mitterpák 6.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.01.2016 19:01:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.