files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Talentov je dosť, len na sebe chlapci musia pracovať, tvrdí skúsený tréner Ján Faith

Dorastenci HK Mládež Michalovce už niekoľko sezón poškuľujú po najvyššej Extralige. Stabilne o špicu hrajúcemu prvoligovému družstvu však vždy niečo k postupu minimálne do extraligovej baráže (do tej ide iba víťaz prvej ligy) chýba. Aj preto sa vedenie klubu rozhodlo na post trénera angažovať skúseného lodivoda Jána Faitha, ktorý tak po niekoľkýkrát zažíva návrat do Michaloviec.

„Ja som sa už do trénerského remesla veľmi hrnúť nechcel, no rozhodol môj veľmi dobrý vzťah s prezidentom HK Mládež Michalovce Richardom Mašlankom. Keďže mali problém s trénerskými licenciami, poprosil ma, aby som zastrešil dorast, kde je potrebné trénerské áčko. Cez týždeň sa tréningovému procesu venujú tréneri v klube a na zápasy chodím s tímom ako hlavný tréner ja, pretože ja potrebnú licenciu mám,“ uviedol na margo svojho príchodu k michalovskej hokejovej mládeži šesťdesiatsedemročný Ján Faith, ktorý následne dodal. „Veľmi som už trénovať nechcel. No presvedčil ma pán Mašlanka a takisto aj väzba na Michalovce. V tomto meste som strávil niekoľko rokov, mám tu veľa kamarátov. Najdôležitejší faktor môjho príchodu bol však ten, ktorý som spomenul, že sa nenašiel nikto, kto by zakryl trénerský post najvyššou licenciou.“

Skúsený trénerský matador sa tak po štyroch rokov v michalovskom hokeji stretol som svojim synom Jurajom. Tentoraz to však nie je v rovnakých kluboch, keďže Ján je tréner v HK Mládež a Juraj je kapitánom mužského družstva HK Dukla Michalovce, ktoré účinkuje taktiež v prvej lige mužov. „Samozrejme, že sledujem aj výsledky Dukly a klubu prajem, aby sa mu čo najlepšie darilo v play-off. Tradícia k hokeju určite v Michalovciach je. Ľudia tu hokej radi majú. Pamätám sa aj na časy, keď bol štadión natrieskaný a ľudia sedeli aj na schodoch. Možno mohli v Dukle poskladať ešte lepší káder, ako je teraz, no to už nie je otázka na mňa. Určite im však fandím, aby dosiahli čo najlepšie výsledky,“ poznamenal Ján Faith.  

Michalovským dorastencom sa v sezóne celkom darí. Podľa očakávania hrajú o špicu tabuľky, momentálne okupujú tretie miesto s dvojbodovou stratou na druhú Senicu a šesťbodovou na lídra z Piešťan. Aj kvôli nízkej strate a dobrému vyžrebovaniu si chcú Michalovčania svoju pozíciu pred play-off, do ktorého postúpia štyri najlepšie tímy, ešte vylepšiť. „Do vyraďovacej časti chceme ísť z čo najlepšieho miesta. Určite si chceme vylepšiť aj súčasnú tretiu pozíciu, pretože v semifinále by bola výhoda rozhodujúceho zápasu na našej strane. Zatiaľ sme teda na treťom mieste, no chcem, aby sme základnú časť ukončili minimálne na druhom mieste. Určite nás láka aj baráž s extraligistom, no tam je ešte dlhá cesta. Najskôr je potrebné uhrať play-off a potom vyhrať celú súťaž. Vieme, že to bude veľmi ťažké, no nie nemožné,“ podotkol uznávaný trénerský matador.

Podľa jeho názoru je v michalovskom doraste viacero talentovaných jedincov. „Talentu je v tomto tíme viac ako dosť. Lenže, chlapci by sa mali viac venovať tréningovému procesu. Veľa z neho vynechávajú a viackrát je to aj z dôvodu choroby. Viac by teda mali o seba dbať. Takisto by si mali niektorí jedinci viac poradiť od trénerov.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.01.2016 22:12:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.