files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla ťahala so Šarišanmi opäť za kratší koniec

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa mohli v piatkovom stretnutí 39. kola I. hokejovej ligy priblížiť k brehom prvej štvorky, no nakoniec sa im tieto brehy ešte viac vzdialili. Po prehre 4:7 s prešovskými „tučniakmi“ totiž v tabuľke zostali na šiestom mieste. Na piatu Detvu strácajú päť kôl pred koncom základnej časti šesť bodov a na štvrtý Prešov už osem bodov.

„Vojakom“, ktorí nastúpili bez kľúčových bekov Daniela Hančáka s Vladimírom Urbanom, ako aj bez strelcov Tomáša Banovského a Petra Čížeka, podobne ako v predchádzajúcom domácom súboji s Bardejovom (4:3 po predĺžení) nevyšiel úvod zápasu. Za deväť minút  trikrát inkasovali a to Prešovčania nevyužili ani ďalšie šance. „Ten náš nepodarený úvod nebol iba v dnešnom zápase. S nami sa to ťahá už dlhšie. Hráme ako hráme a potom to aj takto vyzerá,“ uviedol útočník HK Dukla Michalovce Martin Drotár, ktorý následne pokračoval. „O našej prehre však nerozhodol iba zlý úvod. Nevyšiel nám celý zápas. Sami ste mohli vidieť, že to dobré určite nebolo. Dostávame veľa gólov, robíme chyby v obrane a keď proti takýmto tímom, ako je Prešov viackrát inkasujete, potom sa skóre otáča veľmi ťažko. Niekoho to však asi netrápi...“

Michalovskí hokejisti tak opäť dokázali, že ich výkony v tejto sezóne sú veľmi kolísavé. Po výbornom s Bardejovom prišli dva slabšie a prehry v Trnave aj doma s Prešovom. Pred blížiacim sa začiatkom vyraďovacej časti to najlepšie konštatovanie rozhodne nie je. Michalovčania nutne potrebujú jeden, dva dobré zápasy, aby sa pred play-off nakopli a ešte ako - tak zachránili dosiaľ nevydarenú sezónu. „Myslím si, že to nebude o jednom či dvoch zápasoch. Určite to samo nepríde, že sa začne play-off a my začneme vyhrávať. Na vyraďovaciu časť sa treba pripraviť, no ako ste videli, momentálne to je zlé,“ poznamenal strelec dvoch gólov do prešovskej siete Martin Drotár. Ten si nemyslí, že za michalovskú prehru mohla iba veľká maródka. „Chýbali nám síce kľúčoví hráči, no podobná situácia bola aj proti Bardejovu a vtedy sme zahrali dobre. Ukázali sme, že hokej hrať vieme. Teraz sme ukázali druhú tvár, tú horšiu.“

Veľmi sympatickým dojmom sa v Michalovciach prezentovali prešovskí „tučniaci“. Tí boli vo všetkom lepší. Boli efektívnejší v koncovke, rýchlejší, nerobili „kiksy“ v obrane a aj ich hra vyzerala konsolidovanejšie. Paradoxom je aj to, že zo siedmych gólov v michalovskej sieti až päť prišlo od hráčov, ktorí v metropole Zemplína v minulosti pôsobili. Okrem brankára Róberta Martona zaujal hetrikom aj momentálne jeden z najlepších hráčov prvej ligy Igor Halás. „Vyšiel nám úvod zápasu, ktorý povedal veľa o konečnom výsledku,“ rozhovoril dvadsaťtriročný odchovanec košického hokeja, ktorý otváral aj uzatváral skóre východoslovenského derby. „Rátali sme skôr s tým, že aktívnejší v úvode budú domáci. Vyšlo to nakoniec nám. Dali sme rýchly gól, potom pridali ďalšie a už sa nám hralo lepšie. Troma gólmi v úvode sme ich poriadne zaskočili,“ pokračoval aktuálne najproduktívnejší hráč prvej ligy.

Prešovčania tak nakoniec triumfovali v súboji dvoch tímov, ktoré sa v poslednej dobe trápia. Zatiaľ, čo michalovská kríza sa od začiatku poslednej štvrtiny základnej časti prehlbuje, Šarišania zabodovali po troch prehrách v rade a vykresali tak svoju nádej na účasť v prvej štvorke. „Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Podobne, ako Michalovčania, aj my sme mali zdravotné problémy. Prišli sme sem iba s troma päťkami. Bolo to vinou zranení a takisto aj toho, že niektorí hráči, ktorí k nám prichádzajú, ešte nie sú vybavení. Zápas bol dôležitý aj pre mňa. V posledných dueloch som totiž príliš nebodoval. Dneska sa to podarilo mne, zajtra možno zaberie niekto druhý,“ podotkol Halás, ktorý k trom gólom pridal aj dve asistencie. Toho zamrzela jedna dôležitá vec. „Trošku ma prekvapili michalovskí diváci. Tých poznám ako vynikajúcich a čo si pamätám vždy boli hluční a hnali svoje družstvo dopredu. Stále povzbudzovali a dnes to tak nebolo. Od prvej minúty boli ticho a musím povedať, že takú komornú atmosféru, ako bola na zápase, si tu ešte nepamätám. Pre nás to bolo možno dobré, no michalovským chalanom som určite nezávidel,“ poskytol na záver trefnú myšlienku Igor Halás, ktorý v Michalovciach pôsobil v sezónach 2011/2012 aj 2014/2015.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.01.2016 09:50:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.