files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pod Poľanou bez bodu, v piatok proti Topoľčanom o potvrdenie šiesteho miesta

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stredajšom zápase 42. kola prvej hokejovej ligy na ľade ďalšieho popredného tímu HC 07 Orin Detva 2:4, keď domáci hokejisti rozhodli o svojej výhre dvoma gólmi v poslednej desaťminútovke zápasu. Zverenci trénera Petra Tirpáka tak nevyhrali v riadnom hracom čase už desiaty zápas v rade, čo spôsobilo, že po základnej časti neskončia lepšie ako na šiestom mieste.

Na tom skončia a v play-off bude ich súperom po základnej časti tretí Liptovský Mikuláš vtedy, keď „vojaci“ v piatkovom predposlednom kole na domácom ľade, v tradičnom čase od 17.00 hod., konečne zvíťazia v riadnom hracom čase nad Topoľčanmi. Aktuálne majú totiž pred poslednými dvoma kolami na siedmu Senicu náskok štyroch bodov, no Záhoráci (tí v piatok privítajú Spišskú Novú Ves) budú v hre aj v poslednom kole, zatiaľ, čo pre Michalovčanov sa piatkovým súbojom s Topoľčanmi základná časť končí.

Michalovčania cestovali do Detvy s cieľom odčiniť piatkový domáci debakel 2:9 s Novými Zámkami. Aspoň výkonom sa im to podarilo. „Podali sme diametrálne odlišný výkon, ako proti Novým Zámkom,“ skonštatoval na margo stredajšieho súboja na ľade obhajcu prvoligového prvenstva tréner HK Dukla Michalovce Peter Tirpák. Toho zverenci síce prehrali  duel na strely vysoko 49:28, no Tirpák si nemyslí, že súper bol oveľa lepší. „Diváci podľa mňa videli kvalitný zápas so šancami na oboch stranách. Aj tréneri domáceho výberu po zápase skonštatovali, že to bolo vyrovnané a že vyhrať mohli obaja. Ich väčší počet striel pramení z toho, že sa vedia lepšie orientovať na užšom klzisku a prakticky z každej možnej príležitosti strieľali na našu bránu. O výsledku rozhodol ich tretí gól sedem minút pred koncom,“ uviedol michalovský lodivod, ktorý následne dodal. „V tretej tretine za stavu 2:2 sme chceli hrať hokej a chceli sme zápas zvrátiť na svoju stranu. Nebolo nám to však umožnené, pretože sme prakticky neboli do neho pustení...“

V michalovskom drese sa predstavila aj trojica hráčov, ktorých vedenie klubu podpísalo v posledných dňoch. Tak brankár Adam Trenčan, ako aj obranca Miroslav Ďurák či slovinský útočník Luka Bašič trénera Tirpáka nesklamali. „Na ich hodnotenie je ešte príliš skoro. Odohrali u nás iba po jednom zápase, no sklamaním rozhodne neboli. Brankár Trenčan zachytal dobre a hlavne v prvej tretine mužstvo podržal. Obranca Ďurák odohral svoje a útočník Bašič na to, že s nami bol po prvýkrát, keďže bez tréningu prišiel priamo do Detvy, určite nesklamal. Aj preto si myslím, že všetci traja budú posilami,“ zdôraznil michalovský lodivod.

Aj napriek lepšiemu výkonu Michalovčania v riadnom hracom čase nevyhrali už desiaty zápas a keďže play-off začína už budúci týždeň, je najvyšší čas na uchytenia sa. Na to budú mať „vojaci“ šancu v piatkovom zápase, v ktorom na domácom ľade privítajú Topoľčany. V súbojoch so „žochármi“ sa v tejto sezóne tešili iba domáce tímy a v tomto trende chcú „tirpákovci“ pokračovať aj v piatok. „Máme im čo vracať. Dvakrát sme tam vysoko prehrali, takže im tieto prehry chceme doma vrátiť. Zápas je pre nás dôležitý aj z tohto smeru, že prípadným víťazstvom potvrdíme šieste miesto,“ podotkol Peter Tirpák, ktorého zverenci sa v prípade skončenia na šiestom mieste v play-off stretnú s Liptovským Mikulášom. „Keďže skončíme v horšej štvorke, súpera si nenavyberáme. Čo sa týka Liptovského Mikuláša, v tejto sezóne sme s ním odohrali tri vyrovnané zápasy, z toho dva na jeho ľade. Prvý sme tesne prehrali, druhý dokonca jasne vyhrali, takže nemusíme mať z prípadnej konfrontácie s nimi nejaký strach. Prvoradým cieľom je však to, aby sme konečne v piatok vyhrali a na play-off sa naladili víťazne,“ dodal na záver tréner michalovských hokejistov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.02.2016 21:32:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.