files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Zalužiciach žijú tradíciami

Žiaci so svojimi učiteľmi z MŠ a ZŠ v Zalužiciach v posledných dňoch žili tradíciami. Najprv  postavili máj a tento týždeň si uctili aj padlých vojakov.


Uctili si padlých


8. máj je známy ako Deň víťazstva nad fašizmom. Tento deň si učitelia i žiaci v ZŠ s MŠ Zalužice uctievajú padlých bojovníkov v 2. svetovej vojne.
Všetci učitelia i žiaci sa zhromaždili pri neďalekom pamätníku spolu s miestnymi členmi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Po príhovoroch pán starosta s členmi zväzu položili k pamätníku veniec. Úctu a vďaku padlým bojovníkom vzdali aj deti, ktoré ozdobili pamätník kytičkami kvetov. Minútou ticha prítomní vzdali úctu všetkým obetiam vojny. Každý si odnášal v srdci jedinú prosbu, aby sa hrôzy vojny už neopakovali.      

      

Stavanie mája


Dňa 30. apríla 2010 sa prerušilo vyučovanie v ZŠ s MŠ Zalužice a žiaci si vypočuli rozhlasovú reláciu o prvomájových zvykoch. Za spevu dievčat zo speváckeho krúžku pod vedením p. uč. G. Jurčenkovej sa učitelia a žiaci základnej a materskej školy presunuli k vstupnej bráne. Chlapci v krojoch požiadali pána riaditeľa o dovolenie postaviť máj aj pre naše p. učiteľky a dievčatá. Pán riaditeľ ich s radosťou privítal a dovolil dievčatám, aby stuhami ozdobili máje. Všetko prebehlo za spevu ľudových piesní našich speváčok, ku ktorým sa pridali aj ostatní žiaci. Túto prvomájovú tradíciu budú zachovávať aj naďalej, aby sa zvyky našich predkov sprítomňovali aj v dnešnej dobe.     

                                                                                        



Uverejnené: 12.05.2010 19:42:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.