files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Máte mobil? Nakrúťte ním film

A predsa sa točí...

Telefónna komunikácia sa začala mohutnejšie rozvíjať začiatkom 20. storočia. V tom istom čase už ľudia poznali kameru a usporadúvali prvé neverejné premietania filmov. Dnes sú telefóny na omnoho vyššej úrovni a keď chceme nakrútiť film, nepotrebujeme kameru. Stačí nám mobil! Súkromná stredná umelecká škola filmová v Košiciach a občianske združenie MediaPark vyhlasujú súťažný festival filmov nakrútených na mobilné telefóny – MobilFest 2016.

Zrod nového „mobilného“ umenia

Abstraktné zábery z mobilných telefónov využívajú vo filmoch i známi hollywoodski režiséri. Nakrúcanie videí mobilom je dnes popri sociálnych sieťach a globalizácii ďalším znakom súčasnej spoločnosti.

„Chceme dať šancu všetkým. A ako môže nakrúcať každý? No predsa mobilom!“ opísala zrod myšlienky Mobilfestu jeho autorka, riaditeľka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach Jarmila Uhríková.

Festival filmov nakrútených mobilom je jedinečný projekt, do ktorého sa môže zapojiť každý, kto v sebe skrýva tvorivý potenciál. Široká škála technických možností mobilných telefónov nepozná hranice. Presne tak ako umelecká tvorba, ktorej sa nekladú žiadne bariéry. Stačí byť originálny a pracovať na svojom talente. Krátke videá môžete kreovať a posielať do súťaže MobilFest 2016 od 1. februára do 15. apríla 2016, prostredníctvom formulára na webovej stránke www.mobilfest.eu. Zaslané videá musia mať minimálnu dĺžku 30 sekúnd a nemôžu trvať viac ako 5 minút.

O ocenených dielach rozhodne porota. Výsledky Mobilfestu budú známe 7. mája 2016 na slávnostnom vyhodnotení v košickom kine Úsmev.

Súťaží sa v troch kategóriách

I. DOSPELÍ (nad 18 rokov),

a) filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip),

b) art video,

c) šport (video zo športového podujatia).

II. ŠTUDENTI A ŽIACI (14 – 18 rokov),

a) filmy (hrané, dokumentárne, animované, videoklip),

b) art video,

c) šport (video zo športového podujatia).

III. DETI (do 14 rokov),

a) voľná tvorba.

 

Každý súťažiaci bude automaticky zaradený do špeciálneho hlasovania o Cenu diváka. Video, ktoré získa najviac „lajkov“ na youtube kanáli Mobilfestu, vyhráva!

Mobilný telefón je ideálnym nástrojom, ktorý môže vniesť nové prvky do umeleckej tvorby. MobilFest ponúka preto priestor tvorcom, aby uplatnili mobil v oblasti súčasného umenia, ukázali jeho potenciál ako umeleckého nástroja a našli nové možnosti pre súčasné umenie. Film je jedno z najstarších remesiel na svete. Hoci sa to nezdá. Ako kedysi povedal Gabriel Laub: „Základnú ideu kinematografie vyslovil už Galileo Galilei: ‚A predsa sa točí…‘“

Mobilfest je medzinárodný festival videofilmov natočených mobilným telefónom. Jeho poslaním je rozvíjať kreatívne možnosti, ktoré ponúka svet mobilnej komunikácie.

Všetky novinky o festivale nájdete na webovej stránke www.mobilfest.eu

Buďte v obraze a sledujte aj našu facebook stránku Mobilfest



Uverejnené: 16.02.2016 09:45:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.