files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dôležitý tretí duel v rukách Michalovčanov, Liptáci v utorok zápas o všetko

Po dvoch zápasoch v Liptovskom Mikuláši vyrovnaná štvrťfinálové séria napísala v pondelok v Michalovciach svoj tretí diel. V ňom sa nakoniec darilo domácej Dukle, ktorá je po výhre 4:1 bližšie k semifinálovým brehom. Jej hráčom k  príchodu k nim stačí, aby premenili jeden z dvoch postupových mečbalov, ktorý si vybojovali pondelkovou výhrou. Ten prvý budú premieňať v utorok na domácom ľade. Naopak, Liptákov čaká v utorok zápas o všetko. Keď v ňom neuspejú, sezónu je pre nich pasé.

Tretie dejstvo štvrťfinálovej série medzi tímami HK Dukla Michalovce a MHK 32 Liptovský Mikuláš bolo veľmi dôležité tým, že prípadná výhra by za vyrovnaného stavu v sérii posunula konkrétny tím veľmi blízko k semifinále. Aj preto možno obaja zvolili v prvej tretine vyčkávaciu taktiku a veľa šancí v nej diváci nevideli. „Samozrejme, že sme si pred zápasom uvedomovali jeho dôležitosť,“ rozhovoril sa najlepší michalovský strelec Tomáš Banovský, ktorý v prvých dvoch súbojoch na Liptove chýbal kvôli zraneniu. Bol to práve on, kto na začiatku druhej tretiny už v jej 32. sekunde otvoril skóre zápasu a nasmeroval domáci tím k víťazstvu. „Nie je dôležité, kto strelí gól, dôležité je víťazstvo. To sme dosiahli. Rozhodla naša bojovnosť a samozrejme aj srdiečko, ktoré sme nechali na ľade. Práve takto sa majú hrať zápasy play-off,“ pokračoval Tomáš Banovský.

Michalovčania tak hodili za hlavu vysokú prehru 3:8 z druhého súboja na Liptove. Dali na ňu zabudnúť jednoduchým spôsobom, výbornou hrou, ktorú ocenili aj diváci. „Určite netreba riešiť to, čo bolo. V play-off je to tak, že či prehráte 0:1 alebo 0:10, stále je to len, že ste prehrali zápas. Tu nejde o skóre, play-off sa hrá na víťazstvá, nie na počet gólov,“ uviedol po treťom zápase strelec štvrtého michalovského gólu Miroslav Ďurák. Hráči HK Dukla položili základy svojho víťazstva na začiatku druhej tretiny, kedy v prvej päťminútovke zaznamenali dva góly. „Netvrdil by som, že to bolo rozhodujúce. Skôr to vidím tak, že tými dvoma gólmi sme získali psychickú výhodu a upokojili sa. Stále sme však museli byť v strehu, pretože hostia naďalej podkurovali rýchlymi kontrami. Určite nám tie dva góly v úvode druhej tretiny pomohli, no poľaviť sme rozhodne nemohli,“ skonštatoval na margo prvej päťminútovky druhej tretiny obranca domáceho tímu Miroslav Ďurák.

Na jednej strane spokojnosť s výhrou, na druhej zase smútok z prehry v dôležitom zápase. Líder mikulášskej ofenzívy Marek Uram videl jej príčinu v začiatku druhej tretiny. „Po tej vyrovnanej prvej tretine, kde sme možno boli trošku aj lepším tímom, nám vôbec nevyšiel úvod tej druhej. Urobili sme dve chyby pri striedaniach, ktoré nás možno stáli aj zápas. Stretnutia play-off sú o každej chybe a my sme urobili na začiatku druhej tretiny hneď dve. Súper ich potrestal, dostal sa na koňa a my sme sa zase podobne ako v prvom zápase u nás začali trápiť,“ poznamenal Marek Uram, ktorý práve v začiatku druhej tretiny a v zbytočných fauloch v tretej tretine videl zlom zápasu na michalovskú stranu. „Určite! Tie dva góly boli dôležité, pretože sme na ne nedokázali odpovedať. Síce sa nám podarilo stiahnuť na 1:2 a mali sme aj miernejšiu prevahu, no potom prišli zbytočné fauly, ktoré nás obrali o možnosť vyrovnania,“ pokračoval v kritickom tóne Marek Uram.

Ten na margo šiestich nižších trestov svojho tímu v poslednej desaťminútovke (všetky za hru so zdvihnutou hokejkou) dodal. „Všetko to záleží od situácie. Napríklad Martin Krčula sa chcel vyšmyknúť a nechtiac trafil súpera hokejkou. Tam by som skôr pískal bránenie v hre. Potom ale prišli fauly od Jara Jabrockého a odo mňa, ktorí sme nechtiac zranili súpera, za čo sme dostali po dva nižšie tresty. Za seba poviem, že to bola moja chyba a musím si na to dávať pozor. Hráč je totiž zodpovedný za svoju hokejku."

V treťom zápase série tak výhodu na svoju stranu získali Michalovčania. Duel o všetko čaká v utorok na Liptákov. „Za to si môžeme iba sami, keďže sme nezvládli prvý a tretí zápas. O tom je však play-off. Čaká nás zápas o všetko, no zbrane ešte určite neskladáme. Ďalej postúpi ten, kto vyhrá posledný duel série,“ presvedčivo poznamenal Marek Uram. O tom, že ešte nie je koniec hovoril aj Miroslav Ďurák. „Ešte vyhraté rozhodne nemáme. Musíme byť ostražití a hrať tak, ako v pondelkovom treťom zápase. Určite by sme sa na Liptov už neradi vracali a chceme rozhodnúť doma,“ podotkol michalovský obranca. Obdobne sa vyjadril aj Tomáš Banovský. „Na Liptov sa rozhodne vracať nechceme. Z minulej sezóny vieme, ako veľmi ťažko sa tam hrá piaty zápas a aj preto by sme radi sériu ukončili v utorok doma. Musíme sa teda na zápas dobre pripraviť a vyhrať."

Peter Brendza



Uverejnené: 16.02.2016 12:38:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.