files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skúsenosti získaval v reprezentácii, teraz chce potiahnuť dorast do Extraligy

V michalovskom hokejovom HK Mládež Michalovce to s víťazstvom v prvej dorasteneckej lige a následným vyzvaním najslabšieho extraligistu v baráži myslia vážne. Krátko pred začiatkom play-off sa Michalovčania posilnili o piatich hráčov. Medzi nimi bol aj Pavol Regenda.

Šestnásťročný útočník, ktorý je odchovancom michalovského hokeja, síce začal túto sezónu v michalovskej juniorke, no po niekoľkých zápasoch odišiel do reprezentačnej osemnástky, kde chcel zabojovať o možnú účasť na majstrovstvách sveta. Teraz už však háji opäť michalovské farby. Pomôcť sa rozhodol dorastu, s ktorým má v prvej lige tie najvyššie ambície. Tie mladíci naplnili v semifinále, v ktorom v najkratšom možnom čase vyradili celok MŠK Púchov 3:0 na zápasy a postúpili tak do finále, kde na nich čaká víťaz základnej časti, celok HK Havrani Piešťany.

Útočník, ktorý v minulej sezóne hrával striedavo v spišskonovoveskom ako aj michalovskom doraste, začal túto sezónu v juniorke HK Mládež. V nej odohral sedem zápasov s bilanciou jedného gólu. Následne odišiel do reprezentačnej osemnástky účinkujúcej takisto v juniorskej Extralige. Tam sa mu už darilo viac. V 34 zápasoch dosiahol trinásť bodov za päť gólov a osem asistencií. „Pôsobenie v reprezentácii do osemnásť rokov rozhodne neľutujem. Som veľmi rád, že si ma realizačný tím vybral. Určite mi to dalo veľmi veľa. Bol som tam jeden z najmladších a určite by som sa tam vrátil aj v budúcej sezóne. Dúfam, že projekt bude pokračovať aj naďalej,“ rozhovoril sa šestnásťročný odchovanec michalovského hokeja. „Je rozdiel pôsobenie tam a v klube. V tíme sú vytvorené výborné podmienky pre napredovanie jednotlivcov. Boli sme stále spolu. Po raňajkách sme mali zakaždým tréning na ľade alebo v telocvični či posilňovni. Po obede prišla na rad škola a potom opäť tréning,“ zaspomínal si Pavol Regenda na „tradičný“ deň v tíme slovenskej osemnástky.

Pavol Regenda sa do michalovského hokeja vracia na najdôležitejšiu časť sezóny. Krátko pred začiatkom play-off posilnil dorast, ktorý má v tejto sezóne jednoznačný cieľ, vyhrať prvú ligu a zabojovať v baráži o účasť v extraligovej sezóne 2016/2017. „Juniorka už v Extralige je, teraz je na čase dostať tam aj dorast,“ s úsmevom na perách poznamenal Pavol Regenda, ktorý pokračoval vo vážnejšom tóne.

„Je tu výborne poskladané družstvo, ktoré sa doplnilo o niekoľkých hráčov. Po posilnení sme určite silnejší ako predtým. Naším cieľom je ísť čo najďalej. Teraz sme sa dostali do finále, kde by sme rozhodne skončiť nechceli. S Piešťanmi síce chlapci dvakrát v sezóne prehrali, no play-off je iná súťaž a ja verím, že sa nám podarí celú súťaž vyhrať. Mňa osobne veľmi láka extraligová baráž. Dorasteneckú extraligu som si zahral minulú sezónu za Spišskú Novú Ves a teraz by som rád dotiahol do najvyššej súťaže aj michalovský dorast,“ dodal na záver talentovaný útočník s v michalovskom šport známym priezviskom.

Peter Brendza



Uverejnené: 21.02.2016 21:22:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.