files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Posilnený dorast HK Mládež s cieľom vyzvať najslabšieho extraligistu

Aj keď seniorské družstvo HK Dukla už ukončilo sezónu, Michalovčania sa naďalej môžu tešiť na kvalitný hokej. Zápasy vyraďovacej časti čakajú na juniorov HK Mládež, no a dorastenci sa už dokonca dostali do finále prvej ligy, kde vyzvú víťaza základnej časti HK Havrani Piešťany. Práve „piešťanskí havrani“ im dali stopku v minulosezónnom semifinále a Michalovčania sú odhodlaní vrátiť im toto vyradenie, ako aj dve tohtosezónne prehry. Lákadlom je totiž výzva najslabšieho extraligistu v baráži. Finálová séria začína počas tohto víkendu v Piešťanoch, tretí a prípadný štvrtý duel sa odohrá v stredu a vo štvrtok 2. a 3. marca v Michalovciach.

Hladká semifinálová séria

Michalovskí dorastenci obsadili v základnej časti druhé miesto. Dosiahli rovnaký počet 94 bodov ako prvé Piešťany, od ktorých mali lepšie skóre, no tie mali zase lepšie vzájomné zápasy (2:4 doma, 2:3 po sam. nájazdoch vonku), ktoré rozhodli o celkovom poradí. Michalovčania sa tak v semifinále stretli s tretím MŠK Púchov, ktorý zdolali hladko 3:0 na zápasy. Najskôr na domácom ľade vyhrali 5:2 a 7:0, no a potom triumfovali po výsledku 5:3 aj v Púchove. „Očakával som vyrovnané zápasy, no po posilnení som aj čakal, že hráčska kvalita bude na našej strane. Sme radi, že sme sériu „urobili“ na tri zápasy a mohli si tak na chvíľu aj oddýchnuť,“ uviedol tréner dorasteneckého výberu Ivan Králik, ktorý mal na zápasy play-off k dispozícii navrátilca zo slovenskej osemnástky Pavla Regendu, ako aj útočníka Adriána Nazada z Prešova, obrancu Dominika Planovského z Liptovského Mikuláša a ďalšieho beka Šimona Stríža (brat bývalého hráča HK Dukla Michalovce Tomáša), ktorý prišiel do Michaloviec z tímu HC Košice.

Vrátiť sa minimálne s jedným víťazstvom

Druhá semifinálová séria už taká hladká nebola. Víťaza základnej časti totiž potrápila Senica a Piešťany potrebovali na postup do finále o jeden zápas viac ako Michalovčania. Zopakuje sa tak minulosezónne semifinále, v ktorom títo súperi na seba narazili takisto. Vtedy rozhodovalo domáce prostredie, keď oba tímy vyhrali doma a piaty zápas sa rozhodoval až v samostatných nájazdoch. „Určite to bude niečo podobné aj teraz. Piešťany sa takisto posilnili ako my, keď sa im vrátili hráči z hosťovania. Očakávam dlhú a vyrovnanú sériu. Do Piešťan pôjdeme síce s pokorou, no aj s cieľom minimálne jeden zápas tam vyhrať. Dúfam, že to bude iné ako minulý rok, keď sme si obidvaja držali domáce prostredie. Chceme to zmeniť. Našou výzvou totiž je víťazstvo v prvej lige a extraligová baráž. Verím, že sú chlapci skúsenejší oproti minulej sezóne. Vtedy sme mali mladý káder. Či už Regenda alebo Mesároš boli v doraste prvým rokom. Teraz sú skúsenejší a verím, že sa to prejaví aj na ľade,“ skonštatoval Ivan Králik.

Jeho zverenci v tejto sezóna ťahali so svojím finálovým súperom dvakrát za kratší koniec. Najskôr mu na domácom ľade podľahli 2:4, hoci na začiatku druhej časti viedli 2:0 a potom prehrali aj v Piešťanoch, kde sa zápas skončil v riadnom hracom čase 2:2 a o víťazovi rozhodli samostatné nájazdy. „Obidve stretnutia boli vyrovnané. Rozhodovali v nich maličkosti. V prvom domácom sme dokonca viedli 2:0, no nakoniec sme prehrali. Druhý náš vzájomný duel bol veľmi vyrovnaný, rozhodovali samostatné nájazdy. Boli to zápasy o jednom góle, v ktorých mali viac šťastia súperi. Ako som už spomenul, podobné zápasy čakám aj vo finálovej sérii,“ dodal na záver tréner michalovského dorastu.

Program finálovej série
1. zápas: HK Havrani Piešťany - HK Mládež Michalovce (sobota 27. február)
2. zápas: HK Havrani Piešťany - HK Mládež Michalovce (nedeľa 28. február)
3. zápas: HK Mládež Michalovce - HK Havrani Piešťany (streda 2. marec 17.00 hod.)
Prípadný 4. zápas: HK Mládež Michalovce - HK Havrani Piešťany (štvrtok 3. marec 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: HK Havrani Piešťany - HK Mládež Michalovce (sobota 5. marec)



Uverejnené: 24.02.2016 10:52:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.