files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cieľom MFK Zemplín v jari záchrana a divák na tribúne

Jarná časť najvyššej futbalovej Fortuna ligy už stojí doslova a do písmena pred dverami. Prvé jarné kolo sa odohrá už najbližší víkend a preto tímy usporiadávajú tlačové konferencie. Výnimkou nie je ani nováčik MFK Zemplín Michalovce, ktorý svoju tlačovku usporiadal v útrobách štadióna. Na otázky prítomných médií odpovedali predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský, tréner Stanislav Griga a kapitán tímu Marián Kelemen.

Piati von, piati dnu

Nováčik Fortuna ligy prešiel počas zimy poriadnými zmenami. Tie sa nevyhli realizačnému tímu, keďže v jarnej časti bude družstvo viesť už trénerská dvojica Stanislav Griga – Anton Šoltis a takisto aj kádru. V ňom už nepokračuje trojica Španielov (Antonio Garcia Montero, Joan, Eric Barsosso Sanchez), ako aj Ghančan Emmanuel Mensah či Nigérijčan Peter Nworah. Na druhej strane, vedenie klubu sa dohodlo na zmluvách s Filipom Serečinom (VSS Košice), bieloruským krajným obrancom Alexandrom Sverčinskim (FK Minsk), srbským stredopoliarom Nikolom Lukičom (FK Minsk) a ruským útočníkom Maximom Votinovom (Luč Energia Vladivostok). Posledným prírastkom v kádri je grécky mládežnícky reprezentant Kyriakos Savvidis, ktorý prichádza na polročné hosťovanie z PAOK Solún. Spolu s ním prichádza aj jeho krajan, ďalší stredopoliar Panagiotisa Deligiannidisa. Ten ale prišiel zatiaľ iba na skúšku. Okrem nich majú tréneri k dispozícii aj trojicu z dorastu - Pavol Bellas, Martin Bednár, Jozef Vajs. „V zimnej príprave družstvo absolvovalo všetko, čo si naplánovalo. Počas zimy prišlo k zmenám v realizačnom tíme, ako aj v hráčskom kádri. Či tí, čo prišli budú posilami, to budeme môcť hodnotiť až počas majstrovských zápasov,“ skonštatoval na margo zmien v kádri Igor Šoltinský, ktorý nechcel špekulovať o tom, či je družstvo silnejšie, ako bolo na jeseň. „To sa nedá teraz povedať. Keď sa robia nejaké zmeny, tak sa robia preto, aby bolo družstvo silnejšie. Nikdy sa to nerobí s opačným zámerom. Aká však bude realita, uvidíme už za pár dní.“  Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú naozaj ťažký úvod jarnej časti. Už túto sobotu privítajú o 17.00 hod. Spartak Trnavu, následne odohrajú súboje v Bratislave proti Slovanu a v Žiline, no a hneď potom si zmerajú sily v domácom zápase s aktuálnym majstrom FK AS Trenčín. Ide všetko o tímy, ktoré Slovensko reprezentovali v pohárovej Európe. "Je to naozaj ťažký žreb, no už s tým nič nenarobíme. V šatni cítim túžbu niečo dosiahnúť. Verím, že to bude dobré," povedal k štartu do jarnej časti kapitán tímu Marián Kelemen.

Prioritou záchrana a divák

Michalovskí futbalisti sú po jesennej časti na desiatom mieste, keď na poslednú Skalicu majú momentálne náskok piatich bodov. „Ambície klubu ostávajú také isté, aké boli na začiatku súťaže. V každom prípade chceme zachovať príslušnosť v najvyššej súťaži aj v sezóne 2016/2017. Určite urobíme preto všetko. Okrem športovej stránky by sme chceli udržať aj vysokú návštevnosť na zápasoch. Doposiaľ sme v rebríčku návštevnosti na treťom mieste, ktoré si určite chceme udržať. Cieľom teda je aj to, aby ľudia chodili v hojnom počte na zápasy,“ poznamenal k hlavným ambíciám tímu v jarnej časti Igor Šoltinský.

Kompaktnejší a dospelejší

Počas zimnej prípravy neodohrala ani minútu trojica mladíkov Stanislav Danko, Martin Regáli a Jozef Šimon Turík, ktorí by sa v prípade dobrého zdravotného stavu určite tlačili do základnej zostavy. Žiaľ, pribrzdili ich zdravotné problémy. „Stano Danko začal s nami trénovať iba tento týždeň. Prakticky dva mesiace netrénoval, preto bude nejaký týždeň trvať, kým sa dá dohromady. Čo sa týka Regáliho s Turíkom, tí netrénujú vôbec alebo iba individuálne. Vyzerá to na dlhodobejší výpadok,“ uviedol na margo zranených hráčov tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Michalovčania počas jesennej časti zaznamenali dvadsať presných zásahov, čo je druhý najnižší počet v súťaži. Griga verí v tomto smere v zlepšenie. „Mužstvo sa určite zmenilo. Zmeniť by sa mal aj štýl hry, keďže sme prišli noví tréneri. Veríme v to, že to bude smerom k lepšiemu. Dúfam, že sa zvýši efektivita a družstvo bude strieľať viac gólov ako na jeseň. Verím, že mužstvo bude kompaktnejšie a také dospelejšie. Chlapci už majú prvý polrok v najvyššej súťaži za sebou a verím, že už nabrali dosť skúseností. Ten začiatok určite ľahký pre nich nebol. Rozdiel medzi druhou a prvou ligou totiž je.“

„Umelé svetlá“ by už problém robiť nemali

Posledný jesenný domáci zápas Michalovčanov s Ružomberkom (1:3) zanechal poriadne stopy aj na trávniku. Ten bol po stretnutí, ktorému predchádzalo dokonca aj sneženie, zdevastovaný a zdalo sa, že sa dlhšie dokopy nedá. Opak však môže byť pravdou. „Po našom poslednom jesennom zápase s Ružomberkom sme si mysleli, že sa trávnik dokopy počas jari nedá. Sme však príjemne prekvapení, pretože je v lepšom stave, ako sme si mysleli. Nie je to dobré, nie je to ideálne, ale na druhej strane, je to oveľa lepšie, ako sme čakali,“ skonštatoval Igor Šoltinský. Ten sa nevyhol ani odpovedi na otázku funkčnosti umelého osvetlenia. To, ako je známe vypovedalo poslušnosť v posledných dvoch domácich zápasoch MFK Zemplín a tie tak neboli predelené jednou ale dvoma prestávkami. „Príčinu sme už odhalili. Nedala sa zistiť bežnou kontrolou, museli sme na to použiť špeciálne termokamery, ktoré odhalili, aká súčiastka bola chybná. Chybné veci sa vymenili. Minulý týždeň sme to skúšali, osvetlenie vydržalo štyri hodiny v kuse, takže verím, že to bude v poriadku,“ dodal na záver predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce.

Káder MFK Zemplín Michalovce pred jarnou časťou sezóny 2015/2016:
Brankári: Matúš Kira, Marián Kelemen, Patrik Macej (Česká republika).
Obrancovia: Milan Šimčák, Marcos Calero Pérez (Španielsko), Vernon De Marco Morlacchi (Španielsko), Oliver Podhorin, Akaki Khubutia (Grécko), Michal Gallo, Jakub Straka, Alexander Sverčinskij (Bielorusko).
Stredopoliari: Jakub Grič, Jozef - Šimon Turík, Martin Regáli, Stanislav Danko, Samuel Bayón Garcia (Španielsko), Martin Koscelník, Tomáš Sedlák, Kyriakos Savvidis (Grécko), Nikola Lukič (Srbsko), Lukáš Tóth, Martin Bednár, Jozef Vajs.
Útočníci: Dominik Kunca, Maxim Votinov (Rusko), Michal Hamuľak, Pavol Bellás, Filip Serečin.

Zmeny v kádri MFK Zemplín Michalovce počas zimnej prestávky:
Prišli: Nikola Lukič (Srb., posledné pôsobisko FK Minsk/Bielor.), Alexander Sverčinskij (FK Minsk /Bielor.), Maxim Votinov (FC Luč Energia Vladivostok/Rus.), Kyriakos Savvidis (PAOK Solún/Gréc. hosťovanie), Filip Serečin (FC VSS Košice)
Odišli: Peter Nworah (FC Hradec Králové/ČR), Joan Manuel Sánchez Caballero, Antonio García Montero, Eric Barroso Sánchez (všetci návrat do Španielska), Emmanuel Mensah

Realizačný tím:
Športový riaditeľ: Marek Zahorčák. Tréner: Stanislav Griga. Asistent trénera: Anton Šoltis. Tréner brankárov: Martin Raška. Kondičný tréner: Víctor José Marsal Segura. Vedúci mužstva: Peter Ščobik. Lekári: Viliam Knocik, Jozef Petrík. Fyzioterapeut a masér: Igor Iľko. Masér: Ladislav Bubernák.

Program MFK Zemplín v jarnej časti
20. kolo: Michalovce - FC Spartak Trnava (sobota 27. február o 17.00 hod.)
21. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce (utorok 1. marec)
22. kolo: MŠK Žilina - Michalovce (piatok 4. marec)
23. kolo: Michalovce - AS Trenčín (nedeľa 13. marec)
24. kolo: MFK Skalica - Michalovce (sobota 19. marec)
25. kolo: ŽP Šport Podbrezová - Michalovce (sobota 2. apríl)
26. kolo: Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce (sobota 9. apríl)
27. kolo: Spartak Myjava - Michalovce (sobota 16. apríl)
28. kolo: Michalovce - FK DAC Dunajská Streda (utorok 19. apríl)
29. kolo: MFK Ružomberok - Michalovce (sobota 23. apríl)
30. kolo: Michalovce - FK Senica (sobota 30. apríl)
31. kolo: FC Spartak Trnava - Michalovce (sobota 7. máj)
32. kolo: Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (piatok 13. máj)
33. kolo: Michalovce - MŠK Žilina (sobota 21. máj)

Peter Brendza



Uverejnené: 24.02.2016 22:02:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.