files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa pohodlne zdolala Písek

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v piatkovom stretnutí dvadsiateho prvého kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL doma nad Pískom 36:18, keď do prestávky viedli 20:11. Zverenky trénera Františka Urbana sa najbližšie na domácej pôde predstavia až o mesiac, keď v stretnutí 23. kola privítajú v sobotu 2. apríla 2016 o 17.30 hod. SHK Veselí nad Moravou. Medzitým ešte naše družstvo čaká trojtýždňová reprezentačná prestávka, ktorú národné družstvo Slovenska vyplní kvalifikačnými súbojmi s Fínskom a prípravnými s Nórskom. Na Veľkonočnú sobotu 26.marca 2016 o 18.00 hod. čaká jeden z rozhodujúcich šlágrov celej súťaže na palubovke úradujúceho českého majstra DHK Baník Most.

V úvodných minútach to na palubovke vôbec nevyzeralo, že proti sebe hrajú prvý a posledný tím tabuľky. Hostky totiž začali sympaticky a ich hra robila Michalovčankám problémy. Iuventa sa prvýkrát ujala vedenia v siedmej minúte, kedy dala Tatiana Fiľková - Trehubová na 3:2 a keď o päť minút neskôr dala Mária Holešová na 7:4, zdalo sa, že to domáce hráčky konečne naštartuje. Hostky však znížili najskôr na 7:6 a potom na 8:7, za ktorého stavu si v 16. minúte zobral tréner Iuventy František Urban oddychový čas. Ten jeho zverenkám konečne pomohol nakopnúť sa, keďže hneď po ňom sa dvoma gólmi prezentovala Mária Holešová a keď sa hneď po nej rovnako dvoma presnými zásahmi uviedla aj Tatiana Fiľková - Trehubová, za stavu 13:7 sa tréner Sokola Písek Ondrej Václavek odhodlal k výmene brankárok. Ani tá však Iuventu nezastavila. Keď päť minút pred koncom dala Vladimíra Kišíková už na 16:8, zobral si tréner hosťujúceho tímu oddychový čas. Ani ten ale rozbehnutú Iuventu nezastavil, keďže krátko po ňom sa gólovo presadila Veronika Habánková, ktorá v 28. minúte dala na rozdiel desiatich gólov (18:8). Záverečné sekundy vyšli lepšie hosťujúcemu tímu, ktorý mierne skorigoval vedenie Michalovčaniek na 20:11.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. V nej naďalej diktovali tempo hráčky lídra súťaže, ktorým ideálne vyšiel vstup do druhého dejstva. úvodnú štvorminútovku vyhrali 3:0 a po góle Patrície Wollingerovej vyhrávali v 34. minúte 23:11. Domáce hádzanárky aj v ďalších minútach hry pevným krokom kráčali za svojím sedemnástym tohtosezónnym víťazstvom. V 46. minúte dosiahla Mária Holešová jubilejný tridsiaty gól Michalovčaniek (30:14), štyridsiatku ale domáce hráčky nepridali. Môžu za to hlavne zahodené strelecké možnosti, keď nechali vyniknúť brankárku Chalušová. Na druhej strane sa rovnakou mincou prezentovali aj domáce brankárky, ktoré svoje družstvo takisto podržali. Do konca zápasu narástol michalovský náskok na osemnásť gólov a Iuventa sa tak po výhre 36:18 môže tešiť z toho, že sa bodovo odpútala od druhej pražskej Slavie.  

Štatistika

Michalovce - Písek 36:18 (20:11) 

Pok. hody: 3/3 - 2/2, vylúčené: 6 - 4. Rozhodovali: Cibere a Richvalský - 500 divákov. 

IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Černovová 1, M. Holešová 8, Kišiková 1, S. Nagyová, Habánková 4, Levčenková 3, Wollingerová 2, Dziurová,  Bajčiová 3/1, Golubevová, Fiľková-Trehubova 12/2, Perederyjová 2. 

TJ SOKOL: Preslová, Chalušová - Boorová 2, Kozáková 5, Michková 2, Rusfelová, Líbalová, Svobodová, Kovářová 5/2,Talafousová 1, Bullová, Benešová 1, Palasová 2, Ružičková.



Uverejnené: 04.03.2016 20:41:48
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.