files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kapitán chce dopraviť michalovskú loď k prístavom Extraligy

Hokejový dorastenci HK Mládež Michalovce si v predchádzajúcich dňoch vybojovali prvenstvo v prvej lige dorastu. Mladí Michalovčania prešli sitom play-off ako nôž maslom, keď zvíťazili 3:0 v semifinálovej sérii s Púchovom, ako aj vo finálovej sérii s víťazom základnej časti HK Havrani Piešťany. K tomuto cennému triumfu im pomohol aj útočník Dominik Verbický. Ten sa v priebehu sezóny vrátil z českého Liberca a ako kapitán dotiahol michalovskú loď k extraligovým vodám. K vstupu na breh najvyššej súťaže musia zdolať už iba jednu prekážku. V baráži totiž vyzvú najslabšieho extraligistu - HC Topoľčany.

Práve Dominik Verbický patrí k ťahúňom víťaza prvej ligy. Šestnásťročný center, ktorý si obliekol viackrát už aj reprezentačný dres, obetoval kariéru v českom HC Bili Tigři Liberec, kde hráva aj ďalší Michalovčan Samuel Solenský a chce pomôcť svojmu materskému klubu tak, kam podľa jeho slov dávno patrí. „Mojím prvoradým cieľom pre návrat do Michaloviec bolo to, aby som pomohol dorastu do najvyššej súťaže. Chcel som zažiť niečo výnimočné a to som aj zažil víťazstvom v prvej lige. To je však za nami. Teraz stojíme pred extraligovou barážou, v ktorej chceme uspieť a dostať michalovský dorast tam, kde už patrí dávno,“ presvedčivo skonštatoval Dominik Verbický. Ten po návrate do Michaloviec odohral v doraste 14 zápasov, v ktorých zaznamenal 37 bodov (20 gólov, 17 asistencií) a 35 plusových bodov! „Moje štatistiky nejako neriešim. Základom je tímový úspech, ktorý chceme dosiahnuť. Verím, že sa nám to podarí.“

Michalovskí dorastenci prešli prvoligovým play-off bez straty zápasu. V semifinálovej sérii s Púchovom to ešte také veľké prekvapenie nebolo, no vo finále s Piešťanmi už áno. Zverenci trénerskej dvojice Ivan Králik - Ján Faith totiž v samotnej sezóne dvakrát ťahali s „piešťanskými havranmi“ za kratší koniec. „V sezóne sme síce s nimi dvakrát prehrali, no teraz tu je úplne iné družstvo. Vrátili sa nám hráči z Extraligy, či z reprezentačnej osemnástky, navyše sme sa posilnili aj na postoch, kde až taká kvalita nebola. Všetko to sadlo tak ako má a aj preto sme play-off prešli tak hladko,“ uviedol Dominik Verbický.

Michalovčania síce zdolali Pieťany po výsledkoch 5:0, 5:2 a 5:0 trikrát hladko, ľahké zápasy to však podľa ich kapitána neboli. „To rozhodne nie! Aj keď to výsledky možno nehovoria, séria nebola ľahká. Súper hral veľmi agresívne, niekedy až za hranicou. Tréneri nám nariadili, aby sme sa nenechali vyprovokovať a aby sme sa sústredili na hru. Každý jeden zápas sme dali päť gólov, čo je výborná vizitka. Ešte lepšou vizitkou sú však iba dva inkasované góly. Za to vďačíme aj brankárovi Tomášovi Tkačikovi, ktorý nás výrazne podržal,“ pokračoval Dominik Verbický.  

Dorastenci HK Mládež víťazstvom v prvej ligy síce splnili jeden zo stanovených cieľov, no ešte majú pred sebou ďalší. Chcú si totiž vybojovať Extraligu, do ktorej sa dostanú iba vtedy, keď budú úspešní v baráži. V nej vyzvú najslabšieho extraligistu HC Topoľčany, ktorý získal v základnej a nadstavbovej časti iba dvadsať bodov a v riadnom hracom čase dokázal vyhrať iba štyrikrát. „Aj keď rozdiel medzi nimi a predposledným tímom bol priepastný, nemôžeme tomu podľahnúť. Topoľčany majú totiž kvalitné družstvo a určite si jeho hráči budú chcieť zachovať Extraligu. Očakávam určite ťažšiu sériu ako bola s Piešťanmi vo finále ligy,“ dodal na záver Dominik Verbický.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.03.2016 17:16:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.