files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stanislav Griga: Situáciu s Bayónom budeme riešiť

Zápas najvyššej Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín (1:3) narušil konflikt dvoch michalovských hráčov. V 70. minúte za stavu 0:2 bol po faule Petra Kleščíka na Alexandra Sviarčinského odpískaný pokutový kop v prospech „žlto-modrých“. Loptu si vtedy do ruky zobral Nikola Lukič, no penaltu chcel zahrávať silou – mocou aj Samuel Garcia Bayón, ktorý bol v michalovskom celku v minulosti v poradí prvým realizátorom pokutových kopov.

Konflikt Nikolu Lukiča a Samuela Garciu Bayóna videl celý štadión

Spomenutá dvojica najskôr predviedla teatrálne divadlo v boji o loptu, ktoré musel ukončiť až Tomáš Sedlák, ktorý odtiahol nespokojného Španiela. Ten svoju južanskú „horúcu krv“ neskryl ani pri realizácii Lukičovej penalty, keď schválne vbehol skôr do pokutového územia a srbský legionár tak musel zahrávať penaltu ešte raz. Lukič premenil aj svoj druhý pokus, ktorý usmernil rovnako do pravého dolného rohu. Bayón však opakoval svoju nespokojnosť a so spoluhráčmi sa dokonca nešiel ani tešiť z kontaktného gólu. To trénera Stanislava Grigu naštvalo ešte viac a hneď na to vystriedal Bayóna Michalom Hamuľakom. Španielsky legionár odchádzal z trávnika za obrovského piskotu takmer zaplnených tribún a nevyhol sa ani hádke s divákmi, ktorým ukazoval rôzne gestá.  

Podľa Stanislava Grigu sa Bayón nezachoval tímovo

Na pozápasovej tlačovej konferencii samozrejme prišla otázka aj na tento moment. „Očakával som túto otázku, konečne prišla,“ nechcel konflikt svojich hráčov zakrývať tréner Stanislav Griga, ktorý k spomenutej situácii dodal. „To, že dvaja hráči chcú kopať penaltu, z toho mám radosť. Horšie by bolo, keby som videl desať sklonených hláv. Samuel bol zvyknutý, že penalty zahráva on. Dnes je však striedajúcim hráčom a Lukič to zrejme cítil tak, že by ju kopať mal on. Do zahrávania pokutového kopu my nevadilo nič. Možno to tam bolo až príliš teatrálne, ako sa naťahovali o loptu. Mne skôr vadilo to, že Samuel schválne zamedzil prvej penalte skorším vybehnutím. To bolo z jeho strany neprofesionálne, nekolegiálne a proti mužstvu. Sklamala ma aj jeho reakcia po góle, keď sa z neho nedokázal tešiť. Hlavne preto išiel dole. Jeho správanie budeme určite riešiť. Tím je totiž dôležitejší ako Bayón, ako Lukič, či ako hocikto iný. Toto si každý musí uvedomiť, pretože všetci hráme za Michalovce.“

Peter Brendza 



Uverejnené: 14.03.2016 15:03:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.