files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Colníci na hranici odhalili nelegálny dovoz drog

Na colnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili colníci nelegálny dovoz 276 g sušiny, pravdepodobne kanabisu. Pokúsil sa ich previezť občan Ukrajiny vo vozidle s litovskými evidenčnými číslami. Prípad podľa kompetencie prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Michalovciach.

Dňa 23. marca 2016 vo večerných hodinách vstupovalo smerom z Ukrajiny na Slovensko cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké vozidlo s litovskými  evidenčnými číslami so 4 - člennou posádkou, ktorá sa  preukázala ukrajinskými a maďarskými cestovnými dokladmi. 45-ročný ukrajinský vodič bol pri colnej  kontrole zjavne nervózny. Na výzvu colníka, či dováža tovar podliehajúci colnej kontrole uviedol, že nedováža takýto tovar. Colník vzhľadom na podozrenie podrobil osobu dôkladnej colnej kontrole aj osobnej prehliadke, pri ktorej zistil, že na tele pod ošatením ukrývala vrecúško s neznámou sušinou rastliny pripomínajúcou kanabis v celkovej hmotnosti 276 g.

Následne boli všetky osoby posádky vozidla podrobené dôkladnej kontrole vrátane osobnej prehliadky a vozidlo skontrolované služobným psom aj skenovacím  zariadením. Ďalší nelegálne dovážaný tovar pri kontrole nebol nájdený. Na čiernom trhu s narkotikami sa hodnota uvedeného množstva tovaru v závislosti od kvality odhaduje do 3000 EUR a bolo by možné z neho vyhotoviť 500 až 1000 jednorazových dávok.

Voči vodičovi boli pri zaistení použité donucovacie prostriedky, k zraneniu osôb nedošlo. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu prípad podľa kompetencie prevzali príslušníci odboru kriminálnej polície OR PZ Michalovce.



Uverejnené: 24.03.2016 12:52:03 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.