files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí dorastenci blízko k najvyššej súťaži

Po troch odohraných zápasoch by na nich nik nevsadil ani groš, teraz sú blízko k vytúženej Extralige. Dorastenci HK Mládež Michalovce v baráži play-out o Extraligu s tímom HC Topoľčany už prehrávali v sérii 0:3, no po troch víťazstvách zrovnali stav a o postupujúcom rozhodne siedmy zápas. Ten sa odohrá vo štvrtok 31. marca v Topoľčanoch. Michalovčania sú navnadení troma víťazstvami a veria, že na koni budú aj v rozhodujúcom súboji barážovej série.

O vyrovnanie sa mladí Michalovčania postarali v utorok, keď svojho súpera na vlastnom ľade zdolali 4:2. V zápase síce ako prví inkasovali, no potom prišli ich štyri góly v rade  za necelých desať minút, ktorými zlomili odpor po základnej a nadstavbovej časti najslabšieho extraligistu. „Naším cieľom bolo na súpera vybehnúť, no videli ste sami, zo začiatku sa nám nedarilo,“ rozhovoril sa tréner michalovského dorastu Ivan Králik, ktorého potešila hlavne druhá desaťminútovka prvej tretiny. V nej jeho zverenci až trikrát rozvlnili sieť súpera. „Prvých desať minút nebolo z našej strany optimálnych. Zobudili sme sa až po inkasovanom góle. Ten nám paradoxne pomohol a prebrali sme iniciatívu my,“ poznamenal ešte Králik.  

Michalovskí dorastenci tri zo štyroch gólov zaznamenali v presilovkách, ktoré im v prvých zápasoch baráže nevychádzali. Mimochodom, po troch prehrách v prvých zápasoch boli práve presilovky hlavným strojcom úspechov tímu HK Mládež. Michalovčania totiž až šesť z deviatich gólov zaknihovali práve v nich. „Tejto činnosti sa výrazne venujeme v tréningu a som rád, že sa nám to tentoraz vyplatilo. Po troch prehrách sme niečo potrebovali zmeniť a vidíte, vyšlo to v našich presilovkách, kde sa nám v posledných troch zápasoch zadarilo,“ uviedol tréner michalovského dorastu Ivan Králik.

Dorastenci HK Mládež sa tak postarali v sérii, v ktorej sa zdalo byť rozhodnuté, o poriadny rozruch. Vyrovnali stav z 0:3 na 3:3 a pred rozhodujúcim siedmym zápasom sú na koni práve oni. „My sme si na nich verili aj pred začiatkom série. Chlapci sa však asi museli zbaviť nejakého rešpektu zo súpera. Ako veľmi dôležitý vidím piaty zápas v Topoľčanoch. Práve tam chlapci videli, že je tento súper zdolateľný a ja verím, že sériu definitívne otočíme vo štvrtok v rozhodujúcom súboji v Topoľčanoch. Máme v kádri viacerých hráčov, ktorí sú už skúsení a preto som presvedčený, že sa nám to môže podariť,“ podotkol Ivan Králik, ktorý nemá obava o psychickú stránku svojich zverencov. „Na siedmy zápas ich budeme pripravovať tak, ako by to bol hociktorý iný zápas. Ako som už spomenul, videli sme, že sú Topoľčany zdolateľné aj doma a to nám veľmi pomohlo. Teraz sme vyhrali tri zápasy v rade a máme psychickú výhodu. Je to totiž náš súper, ktorý držal všetko v rukách. My sme sa s troma porážkami vysporiadali parádne,“ dodal na záver Ivan Králik.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.03.2016 16:00:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.