files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Easthetic festival ponúkne návštevníkom literárny cirkus

Easthetic festival na Zemplínskej šírave - to nebude len hudba, film a divadlo, ale aj dva dni plné literatúry v literárnom cirkuse. V spolupráci s občianskym združením literarnyklub.sk pripravili organizátori Eastheticu dvojdňový cyklus kultúrnych podujatí, ktorého dejiskom bude Stan kultúry a oddychu.


Kultúrny cirkus

V rámci festivalu, ktorý sa uskutoční 25. - 26. júna, sa v ňom ukážu básnici žonglujúci so slovami namiesto akrobatov, drsne struční poviedkári namiesto krotiteľov dravých šeliem a intelektuálne premety predvedú kritici. Pod samou kupolou pomyselného šapitó vystúpia spisovatelia Marek Vadas, Agda Bavi Pain, Eman Erdélyi, Vlado Janček, Ondřej Mrázek a ocenení autori literárnych súťaží. V literárnom cirkuse sa predstavia aj výtvarníci Igor Ondruš, Katarína Slaninková a Dalibor Kristek či africký bubeník Thierry. Moderátorskú taktovku nad umelcami bude počas dvoch festivalových dní držať známy Dado Nagy. Návštevnící Easthetic festivalu sa môžu tešiť na literárnu čitáreň, besedy so spisovateľmi, špeciálne kníhkupectvo, literárne kino i súťaž v literárnej improvizácii.
Hudobnou hviezdou podujatia Easthetic festival: music & multimedia art days bude francúzska skupina Nôze.

Zahraniční hostia

Okrem nej sa na Zemplínskej šírave v stredisku Lúč predstaví zo zahraničných interpretov medzinárodná formácia Realistic Crew z Budapešti a progresívna česká hip-hopová skupina WWW. Z domácich interpretov na hlavnom pódiu vystúpia Lavagance, Talkshow, The Uniques, Billy Barman, Home Made Mutant, Chiki liki tu-a, Puding pani Elvisovej, The Swan Bride, The Autumnist, Amphibios, muzikant Marián Čekovský, raperi Vec, Zverina a Tomáš Hafner alias Haf či drum and bassoví dídžeji B-Complex a L Plus. Easthetic festival, ktorý chce byť alternatívou ku komerčným hudobným prehliadkam na východe Slovenska, poskytne priestor aj fanúšikom tanečnej hudby, a to pod druhým stageom Nu Spiritu DJ-a Kineta. Návštevníci si budú môcť pred začiatkom letných školských prázdnin pozrieť i filmy, zúčastniť sa maliarskych i sochárskych workshopov, vyskúšať si streetart. Priestor dostanú aj divadelníci.

Predpredaj vstupeniek

Permanentky na premiérový Easthetic festival sa predávajú v sieti Ticketportal za 15 €. Od 1. júna bude dvojdňový lístok stáť v predpredaji 17 € a na mieste 19 €.                                         (jp)



Uverejnené: 18.05.2010 10:35:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.