files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Projekt Baby basketbal po roku znova v Michalovciach

Basketbalový klub 1. BK Michalovce zorganizoval pre podporu pohybovej aktivity detí a pre zvýšenie popularizáciu basketbalu v našom meste projekt Baby basketbal. Po minuloročnom úspešnom projekte na materských školách na Ulici Leningradskej, na Ulici J. Švermu 8 a na Ulici Okružnej, kde sa zapojilo spolu 83 detí, teda pokračoval aj v tomto roku.

Tentokrát boli do neho zapojení nielen predškoláci, ale aj prváčikovia na ZŠ Krymská, ZŠ J. Švermu a ZŠ P. Horova. Do projektu sa zapojili aj materské školy MŠ na Ulici J. Švermu 8 a MŠ na Ulici Fraňa Kráľa. V spolupráci so Slovenskou basketbalovou asociáciou a jej lektorom Richardom Kamenským si deti osvojili pojem basketbal i základnú terminológiu.

Následne si v praktickej časti vyskúšali základné basketbalové zručnosti ako dribling a streľbu na basketbalový koš. K dispozícii boli nižšie koše i lopty pre baby basketbal. Táto forma sa osvedčila a deťom sa pohyb aj basketbalová lopta očividne zapáčila. Celkovo športovalo okolo 200 detí.

Pomocnú ruku podali aj tréneri basketbalového klubu a tak mala akcia plynulý priebeh. Klub bude v danom projekte priebežne pokračovať a predstaví akciu aj v ďalších školách. Detský basketbal ponúka pravidelnou realizáciou pohybových činností možnosť nadobudnúť trvalý pozitívny vzťah k pohybovým aktivitám a športovaniu.

Poďakovanie patrí vedeniu škôl, ktoré umožnilo bezproblémový priebeh a poskytlo svoje priestory. Video reportáž z podujatia prinesie vo svojom spravodajstve v sekcii šport už od 14.4. aj televízia TV Mistral www.tvmistral.sk.

Fotogalériu z akcie môžete nájsť na www.1bkmi.sk, na facebookových stránkach 1.BK Michalovce a SBA Baby basketbal. 

V prípade záujmu môžu rodičia prihlásiť svoje deti aj do basketbalového krúžku. Krúžok bude zameraný na rozvoj všestranných pohybových schopností a vytváranie pozitívneho vzťahu k športovaniu. Krúžok bude prebiehať každý pondelok od 16:30 – 17:30 v telocvični 5.ZŠ (ZŠ Školská) a každú stredu (od 20.4.) od 16:45 do 17:45 v telocvični 2.ZŠ (ZŠ J.Švermu). Bližšie informácie na 1.bkmi@centrum.sk resp. 0905 234 485. Určené pre deti od ročníka narodenia 2007, 2008, 2009.

Zdroj: 1. bk michalovce



Uverejnené: 12.04.2016 21:14:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.