files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Do začiatku leta sa ešte cestári zapotia

Michalovské stredisko Správy ciest Košického samosprávneho kraja sa stará o cestné úseky (I., II. a III.triedy) v okresoch Michalovce a Sobrance. Najmä v minulom mesiaci čistili cesty po zimnej údržbe. V ďalších týždňoch sa pustia do väčších cestných opráv.

 
„S jarnou údržbou ciest sme začali až v závere marca,“ povedal vedúci uvedeného strediska Juraj Synčák. Do polovice tohto mesiaca totiž pravidelne snežilo. V posledných marcových dňoch cestári odstránili špecializované zvislé dopravné značenie. Platilo počas zimnej údržby jednotlivých komunikácií. V minulom mesiaci vyčistili cestné teleso. Slúžilo na zber nečistôt z priekop. Bolo v nich veľa smeti. „Po roztopení snehu sa odkryli doslova skládky odpadu. Tie sme odstránili,“ pokračoval.
Pracovníci spomínaného strediska súčasne pozbierali snehové koly,  zlikvidovali posypový materiál po zimnej údržbe ciest, pozametaliich a odstránili prebytočné krovie. Následne opravili zvislé dopravné značenie.

Striedavá zima

Tohtoročná zima so striedaním mrazivých a teplejších dní viditeľne ovplyvnila stav ciest. Preto michalovskí pracovníci urobili „výspravku“ a zálievku dier a špár na vybraných úsekoch. Zároveň orezali stromy, predovšetkým konáre zasahujúce do ciest. V týchto dňoch robia práce, v ktorých budú pokračovať aj v ďalších týždňoch „Jednou z nich je čistenie mostov. Súčasne opravujeme niektoré priepusty,“ dodal J.Synčák. Zároveň osadzujú nové dopravné značky a čistia uličné vpuste. V závislosti od vývoja počasia začnú s kosením priekop. Zabezpečia údržbu cestných bezpečnostných zariadení (zvodidiel, zábradlí...).

Ešte sa zapotia

Na niektorých komunikáciách sa cestári poriadne zapotia. Čakajú ich totiž aj väčšie opravy ciest. „Do začiatku letnej turistickej sezóny zreparujeme úseky pri Zemplínskej šírave. Hlavne vozovku medzi rekreačným strediskom Medvedia hora a obcou Kaluža,“ zdôraznil. Aj ďalšie frekventované cesty vyžadujúce prednostnú údržbu budú vynovené. Ide o komunikáciu v Moravanoch. Úsek z V. Kapušian po hranicu michalovského a trebišovského okresu, ďalej cestu z V. Raškoviec do Vojan a zo Suchého do Lesného.

Nové cesty

Nový šat by mali dostať aj cesty, ktoré sú dlhodobo v zlom technickom stave.  Konkrétne ide o úseky Falkušovce – Dúbravka a Bánovce n/O. – Dúbravka. V sobranskom okrese pôjde o komunikáciu z Vojnatiny do Priekopy, takisto o cestu v Sejkove.

Vyšší rozpočet

V závere vedúci strediska Juraj Synčák priniesol potešiteľnú informáciu. „Napriek finančnej kríze máme oproti vlaňajšku vyšší rozpočet na opravu a údržbu ciest. K dispozícii je o 20 % vyššia suma peňazí,“ zvýraznil. Náklady na jarné práce budú približne rovnaké, ako v uplynulom roku. To znamená, že si vyžiadajú asi 200-tisíc €.                                                                (janč)

 



Uverejnené: 18.05.2010 14:24:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.