files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínska Šírava otvorí letnú turistickú sezónu vo veľkom retro štýle

Letná turistická sezóna sa blíži. Veľkolepé otvorenie sa uskutoční 19. júna na stredisku Kamenec. Odomknutie vôd Zemplínskej Šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu. Tento rok to bude už 50. ročník, kedy členovia ZOOCR v spolupráci s MDVaRR SR, KOCR Košický kraj, KSK, SACR v súvislosti s otvorením sezóny pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami, širokou škálou vystúpení známych tvárí kultúrneho a hudobného sveta.

Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v retro štýle. Nebudú chýbať už tradičné letné akcie, avšak obce Vinné, Kaluža a Klokočov pripravili pre návštevníkov Zemplínskej Šíravy aj niekoľko noviniek. Všetky budú zamerané na spomienkový turizmus, s cieľom zažiť tzv. "Déja vu". Retro aktivitami chceme opäť pozvať návštevníkov na Zemplínsku šíravu, pripomenúť jej niekdajšiu  slávu a nadregionálne postavenie. Súčasťou aktivít bude zriadenie retro múzea RETRO IZBA DOVOLENKÁROV na stredisku Hôrka, kde už teraz môžu záujemcovia prispieť darovaním alebo bezplatným požičaním retro dovolenkových predmetov, ktoré patrili v minulosti do dovolenkovej výbavy každého návštevníka „slovenského mora“. Múzeum bude otvorené každoročne počas leta.

Členovia ZOOCR navrhli, aby aj kvetinová výzdoba dominovala ako v minulosti, keď kraľoval červený muškát, ktorý nechýbal na žiadnom okne. Ďalšou aktivitou, ktorá je určená pre všetkých majiteľov akejkoľvek nehnuteľnosti na Zemplínskej šírave, je pripravená súťaž LETO S ČERVENÝM MUŠKÁTOM o najkrajšiu kvetinovú výzdobu, ktorou majú prispieť k skrášleniu Zemplínskej šíravy. Tri najkrajšie výsadby červených muškátov získajú finančné odmeny. Otvorenie letnej turistickej sezóny patrí k dôležitým podujatiam v destinácii Dolný Zemplín, ktoré podporuje rozvoj cestovného ruchu. Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu si uvedomuje, že rok 2016 je výzvou  pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše „slovenské more“ pripomenie  50 rokov turizmu na Zemplínskej Šírave. Celá letná turistická sezóna sa bude niesť v RETRO štýle pripravovaných podujatí. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, čaká ich množstvo zaujímavých a exkluzívnych prekvapení. Nechajte sa zlákať retro atmosférou, objavte miesto relaxu, zažite retro príbehy polstoročnej Šíravy. Tešíme sa na vašu návštevu.

Tlačová správa




Uverejnené: 27.04.2016 13:24:20 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.