files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cyklojarné kilometre

Už niekoľko rokov vedie úvodná cyklotúra v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov (KST) Turista do juhozápadného predhoria Vihorlatu, do časti Hiriač.

Pri ideálnej teplote okolo 20 ºC a mocnejúcemu slniečku pražiacemu príjemne na chrbát, ba i miernemu, naším smerom dujúcemu vetríku, ubiehali prvé kilometre jedna radosť. Krátka zastávka (doladenie „strojov“) na moste cez šíravský kanál zásobujúci vodami Laborca „východoslovenské more“ a už sa ide ďalej s absolútne nebadaným stúpaním do Zbudze. Táto obec, neďaleko ktorej v podzemí sú rozsiahle ložiská soli (zatiaľ neťažené) je zaujímavá aj tým, že v určitom období ležala naraz v dvoch župách – Užskej a Zemplínskej. O niečo ďalej už po miernom stúpaní  dorazili k vodnej nádrži Oreské, na brehoch ktorej sú stromy z roka na rok omnoho viac zdevastované cudzopasným imelom. Oddychovú prestávku využili na zahratie si čoraz väčšmi obľúbenej hry v prírode, turistického mini petangu. Pri nenáročnom športovom zápolení čas rýchlo ubiehal, takže sa treba pomaly zberať na návrat. Na spiatočnej ceste v objatí čerstvozelenejúcej prírody, no pri citeľnom protivetre prešli obcou Petrovce nad Laborcom a cez miestnu časť Michaloviec – Topoľany došli v poriadku domov.

Hoci za posledných 29 rokov činnosti najstaršieho michalovského KST Turista ním prešlo na stovky organizovaných turistov, dnešnej cyklotúry sa zhodou okolností zúčastnili všetci doteraz aktívni, v roku 1981 zakladajúci, členovia KST Turista Michalovce, ktorých v klube sa už čím ďalej, tým menej nachádza.                                   (ah)



Uverejnené: 19.05.2010 11:25:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.