files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stanislav Griga: „Konečne sme mali kúsok šťastia aj my“

Opäť boli lepším tímom, no opäť vyhrať nemuseli. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v treťom domácom zápase v rade prišli v závere o vedenie 1:0. História sa ale neopakovala. V stretnutí 30. kola Fortuna ligy proti Senici totiž „žlto-modrí“ prelomili domáce prekliatie a po pol roku znova pred vlastnými divákmi zvíťazili. Hororové myšlienky tretej nešťastnej domácej remízy v rade pochoval v nadstavenom čase Dominik Kunca, po ktorého góle od samej radosti skoro spadol michalovský futbalový štadión. Zemplínčania tak získali zlaté tri body, ktoré by im mohli pomôcť zachovať si najvyššiu súťaž aj pre budúcu sezónu.

Dominik Kunca takto strieľa v nadstavenom čase druhý michalovský gól ...

Michalovčania síce viedli od osemnástej minúty po góle Filipa Serečina, no osem minút pred koncom im privodil spomienky na posledné dva domáce zápasy striedajúci Ladislav Almasi. Našťastie remízový hetrik sa nekonal, keďže všetko zmenil v druhej minúte nadstaveného času Dominik Kunca. „Takto sa bojuje o záchranu!,“ zložil poklonu svojím zverencom tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Ten priznal, že mu spadol zo srdca doslova obrovský balvan. „Nielen mne. Mojím zverencom musím vysloviť pochvalu za to, ako celý zápas odmakali. V prvom polčase sme mali niekoľko šancí, v druhom ich už bolo menej. Tie prišli z našej strany až po vyrovnávajúcom góle. O tom je futbal. Tých šancí sme mali v predchádzajúcich zápasoch veľmi veľa. Viac ako jeden gól sme ale nedali. Teraz sme pridali druhý, dokonca v nadstavenom čase. Práve pred koncom zápasov sme inkasovali prevažne iba my. Teraz sa to otočilo a šťastie konečne prialo aj nám. Súper tých gólových príležitosti veľmi nemal a preto si myslím, že sme si o jeden gól vyhrať zaslúžili. Pre nás sú to strašne cenné body a v boji o záchranu by mohli mať cenu zlata,“ pokračoval michalovský lodivod.

Stanislav Griga sa na pozápasovej tlačovej konferencii vrátil aj k momentu z 82. minúty, kedy hosťujúci Ladislav Almasi vyrovnal na 1:1 a do myslí „žlto-modrých“ vrátil predchádzajúce dva nešťastné súboje so Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou. Aj vtedy Michalovčania viedli 1:0, zápas držali pevne vo svojich rukách, no hosťom sa podarilo šťastne vyrovnať. „Futbal vám to niekedy takto vracia. Mužstvu som však veril, že práve v tomto zápase by sme to mohli zmeniť. Na chlapcoch bolo vidno odhodlanie, že sa chcú pobiť o víťazstvo. Cítim v mužstve narastajúcu vnútornú silu. Chlapci si to „ubojovali“ a myslím si, že aj psychicky ich tento moment poriadne zdvihne. Šťastie sa nám konečne otočilo čelom a nie chrbtom,“ podotkol Stanislav Griga, ktorý si opäť nevedel vysvetliť to, že jeho zverenci držia zápas pevne v rukách a inkasujú vyrovnávajúci gól. „To sú nevysvetliteľné javy. Takto niekedy funguje futbal. Nedá sa povedať, že nás súper zatlačil. Naopak, my sme mali situáciu, kedy sme mohli rozhodnúť. Gól sme neinkasovali po nejakej chybe, či taktickom zaváhaní. Veľmi dôležité však je, že hráči našli v sebe silu a dokázali šťastenu privrátiť na svoju stranu.“ 

Podľa slov Stanislav Grigu sa šťastena konečne otočili k tímu čelom

O troch bodoch pre Michalovčanov rozhodol v nadstavenom čase striedajúci Dominik Kunca. Toho Stanislav Griga poslal na ihrisko v 63. minúte a rodák zo Strážskeho sa mu svojou bojovnosťou odvďačil možno najcennejším gólom vo svojej kariére. „Je to jeden z hráčov, ktorý vie dať gól. V piatok som s ním mal rozhovor a z jeho slov som cítil takú „pozitivitu“. Som strašne rád, že to bol práve on, kto rozhodol. Musím byť rád aj za to, že mám v kádri takého hráča, ktorý príde na ihrisko a rozhodne,“ povedal na margo hrdinu zápasu Stanislav Griga.

Dominik Kunca sa stal hrdinom zápasu

V michalovskom drese ale vynikal aj ďalší ofenzívny futbalista, Filip Serečin. Odchovanec košického futbalu, ktorý sa v prvom jarnom kole dokonca nezmestil na zápasovú súpisku a aj v ďalších stretnutiach nedostával od Grigu veľa príležitosti, si prvým gólom v zápase otvoril michalovský strelecký účet a aj v ďalších minútach hýril aktivitou. „Filip hrá v základnej zostave tretí zápas a jeho výkony rastú. Myslím si, že za tie tri mesiace, čo spolu pracujeme, prekonal obrovskú zmenu. Či už ako človek, alebo ako hráč. Myslím si, že je to iný Filip Serečin, ako ten, čo prišiel do Michaloviec. Je ho cítiť v kabíne, hráči ho veľmi berú. Futbalovejší je zase tým, že sa viac tlačí do šestnástky a je nebezpečnejší ako v januári. V tomto momente je podľa mňa hráčom, ktorý patrí do základnej zostavy. Nebol by som prekvapený, keby urobil dobrý transfer, alebo keby s ním vedenie klubu podpísalo ďalšiu zmluvu,“ dodal na adresu druhého strelca gólu tréner Zemplínčanov Stanislav Griga, ktorého družstvo pred domácim publikom naplno zabodovalo po vyše pol roku.

Filipovi Serečinovi pasoval honor hráč zápasu

Obdobne ako Michalovčania v predchádzajúcich týždňoch sa tentoraz museli cítiť Seničania. Tí rovnako ťahali nepriaznivú jarnú sériu, keď v roku 2016 ešte nevyhrali. Nezmenilo sa to ani pri Laborci. „Zápas ukázal, že sme bodovať mohli. K ostatným veciam, čo sa dialo na ihrisku, sa radšej nevyjadrujem. Rozhodli naše individuálne chyby. Pri prvom góle to bola chyba Pillára, v druhom pri štandardke celej obrany. Súper vyhral 2:1 a my ideme domov opäť naprázdno, čo ma samozrejme mrzí. Nič s tým ale neurobíme a musíme ísť ďalej. V nasledujúcom kole máme doma Podbrezovú,“ skonštatoval po stretnutí tréner FK Senica Juraj Sabol. Toho zverenci tak naďalej nepoznajú na jar chuť víťazstva. „Určite je u nás na čom stavať. Mali sme v jari dobré zápasy, no nedokážeme hrať celý duel. Dúfam, že to zmeníme hneď v následnom stretnutí, ktoré nás čaká na domácom trávniku,“ dodal na záver Juraj Sabol.

Peter Brendza




Uverejnené: 01.05.2016 12:39:25 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.