files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká výhra na záver základnej časti

Basketbalisti 1. BK D Michalovce zakončili základnú časť druhej basketbalovej ligy skupina Východ excelentne. V 22. kole totiž na domácej palubovke presvedčivo o štyridsaťštyri bodov 91:47 zdolali BK Rožňava a zakončili tak úspešný týždeň, v ktorom po troch výhrach obsadili v základnej časti pekné druhé miesto. Týmto umiestnením si vybojovali účasť na záverečnom turnaji Final-four, ktorý sa odohrá v termíne 14. - 15. máj na pôde víťaza základnej časti BK Krompachy. Semifinálovým súperom Michalovčanov bude po základnej časti tretí Dolný Kubín.

V zápase posledného kola sa v telocvični Gymnázia Pavla Horova stretli tímy, ktoré si robili zálusk na účasť na záverečnom turnaji Final-four. Zatiaľ, čo Michalovčania si túto účasť zabezpečili po dvoch výhrach v dohrávaných stretnutiach 16. a 21. kola, v tabuľke štvrtí Rožňavčania nemali istotu ani pred posledným súbojom základnej časti. Domáci basketbalisti sa v poslednom kole základnej časti prezentovali vo výbornom svetle. O vysokej výhre rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali presvedčivo 41:14! "Podali sme jeden z najlepších výkonov v sezóne. Od úvodu sme výborne bránili a darilo sa nám aj v útoku. Po prvej štvrtine sme viedli o jedenásť bodov a náš náskok sa v druhej ešte natiahol. Paradoxom je, že túto časť sme vyhrali 20:4 a hostia dosiahli svoje štyri body iba z trestných hodov... Po polčase bol náš náskok dvadsaťsedembodový a bolo rozhodnuté," uviedol na margo zápasu posledného kola prezident 1 BK D Michalovce Ladislav Janošov.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Michalovčania naďalej diktovali tempo hry a bavili divákov krásnymi akciami. Hosťom sa síce pod košom začal presadzovať vysoký Adam, náskok domáceho družstva aj napriek tomu narastal a hráči 1. BK D viedli pred záverečnou štvrtinou o 33 bodov. "Ukázali sme viacero krásnych akcií. Aj keď nie všetky skončili v koši, bolo sa na čo pozerať. Do poslednej štvrtiny už nastúpila zostava s mladíkmi, ktorí zbierajú skúsenosti. Aj napriek tomu náš náskok narastal. Bolo to spôsobené tým, že chlapci okrem siedmych košov zaznamenali aj štyri trojky. Jednoducho sme sa bavili basketbalom a súpera sme zaslúžene vysoko zdolali," dodal ešte Ladislav Janošov.

1. BK D Michalovce - BK Rožňava 91:47 (41:14)
Štvrtiny: 21:10, 20:4, 23:17, 27:16.
Strelci: Vl. Mitterpák 26, Kusko a T.Mitterpák po 13, Mižák a Mir. Miháľ po 11, Holda 7,  Mat. Mihaľ a Štec po 5
Obranný a útočný doskok: Mir. Miháľ 15, Kusko 7 a T.Mitterpák po 7.
Zisky: Mižák 6.
Asistencie: Holda 5.



Uverejnené: 02.05.2016 22:08:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.