files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hladká prehra MFK Zemplín Michalovce v Trnave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nevyužili šancu na definitívnu záchranu vo Fortuna lige, keď v rámci 31. kola prehrali na ihrisku Spartaka Trnava hladko 0:3. V prvom polčase zaznamenal gól Ivan Schranz, v druhom polčase pridal dva presné zásahy naturalizovaný Slovák David Depetris. Zverenci trénera Stanislava Grigu ostali na predposlednom mieste v tabuľke, keď dve kolá pred koncom majú pred poslednou Skalicou stále štvorbodový náskok. Michalovčania sa v posledných dvoch kolách predstavia doma. Najskôr v piatok 13. mája o 20.30 hod. privítajú Slovan Bratislava a v poslednom kole rovnako v piatok 20. mája o 20.30 hod. Žilinu.

Úvodné minúty zápasu, v ktorom išlo obom oveľa, sa začali v ofenzívnom tempe. Hneď v prvých sekundách hry unikol po ľavej strane domáci kapitán Mikovič, ktorý preniesol hru na druhú stranu, no Schranz mieril iba do bočnej siete. Na druhej strane dal o sebe vedieť Michal Hamuľak, jeho strelu ale obrana Spartaka odpratala na rohový kop. Ten sa kopal aj po aktivite Filipa Serečina, keďže jeho projektil zrazil domáci stopér Boris Godál. V ďalších minútach sa hra trochu upokojila a dej zápasu sa odvíjal zväčša medzi šestnástkami. V 21. minúte sa zrodil prvý gólový moment v stretnutí. Strieľaný center Mikoviča z priameho kopu síce obrana „žlto-modrých“  stihla odvrátiť, lopta sa však od Čonku šťastne dostala k úplne voľnému Ivanovi Schranzovi, ktorý nedal Kelemenovi šancu – 1:0. Strelený gól Spartak nabudil a jeho hráči hneď mohli pridať aj druhý. Po pravej strane unikol strelec prvého gólu, z jeho prihrávky mieril Depetris iba do Kelemena a následne Peréz odvrátil loptu pred Mikovičom na rohový kop. Po polhodine hry zaujali dve strely spoza šestnástky. Najskôr Mikovič po rohovom kope mieril nepresne a tesne vedľa Kelemenovej brány išiel aj projektil po priamom kope Róberta Ježa. Do priestoru brány však už išla strela Andreja Kadleca v 42. minúte, ktorú Marián Kelemen vyrazil na rohový kop. Z neho hlavičkoval tesne vedľa Boris Godál. Keď následne neprešla cez michalovské hradby tiel ani strela Čonku, prvý polčas skončil výsledkom 1:0 v prospech domáceho Spartaka.

Ani v druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Domáci futbalisti totiž naďalej držali opraty zápasu vo svojich rukách. A tesne pred uplynutím hodiny hry pretavili svoju prevahu aj v góly. Ich autorom bol naturalizovaný Slovák David Depetris. Ten najskôr v 55. minúte doklepol do siete loptu po akcii Čonku s Baezom a o štyri minúty neskôr už bolo 3:0, keď Depetris po rýchlej akcii Mikoviča využil nedôsledné bránenie Milana Šimčáka a prestrelil vybiehajúceho Kelemena. Aj za rozhodnutého stavu sa bolo na čo pozerať. Najskôr v 76. minúte Baez prestrelil michalovskú bránu, o dve minúty neskôr nechal striedajúci Sviarčinskij vyniknúť domáceho golmana Jakubecha, ktorý jeho prudkú strelu vyrazil na rohový kop. No a keďže gól ďalší gól v záverečnej desaťminútovke nepadol, súboj týchto dvoch tímov po prvýkrát v sezóne skončil víťazstvom domáceho družstva.

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)
Góly: 21. Schranz, 55. a 59. Depetris
Žltá karta: 27. Schranz
Rozhodovali: Michlian - Ádam, Ferenc.
Divákov: 4750.
FC SPARTAK: Jakubech - Kadlec, Greššák, Godál, Čonka - Baez, Bello (80. Košťál) - Mikovič (66. Halilovič), Jež, Schranz - Depetris (83. Majtán).
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Peréz (49. Sviarčinskij), Khubutia, Vernon, Šimčák - T. Sedlák, Grič - Serečin, Danko (71. Lukič), Koscelník (61. Kunca) - Hamuľak.



Uverejnené: 07.05.2016 20:58:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.