files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí basketbalisti obhájili striebornú pozíciu

Basketbalisti 1. BK D Michalovce získali na finálovom turnaji Final - four II. basketbalovej ligy skupina Východ opäť druhé miesto. Michalovčania síce v semifinále zdolali Dolný Kubín 68:52, no tak ako pred rokom vo finále podľahli domácim Krompachom, s ktorými prehrali hladko 58:88. Tretie miesto na turnaji nakoniec obsadila Rožňava, ktorá v súboji o bronz zdolala Dolný Kubín.

Finálovým turnajom Final - four, na palubovke víťaza základnej časti BKM Dastet Krompachy, vyvrcholila počas minulého víkend druhá basketbalová liga skupina Východ. Na tento turnaj sa dostali štyri najlepšie tímy po základnej časti. Už spomenuté Krompachy, BK Dolný Kubín, BK SPD Rožňava a obhajca striebornej pozície z predošlých dvoch finálových turnajov, po základnej časti druhý 1. BK D Michalovce. Tí sa v semifinále stretli s po základnej časti tretím Dolným Kubínom, druhú semifinálovú dvojicu vytvorili domáce Krompachy a Rožňava. Michalovčania nezačali proti ambicióznemu Dolnému Kubínu najlepšie. Mali obrovské problémy v koncovke a po prvom polčase tak prehrávali o päť bodov 24:29. "Kubínčania na nás vyrukovali tak ako vo vzájomných ligových zápasoch, so zónovou obranou. S tým rozdielom, že ešte viac zavreli šestkové územie a mali sme obrovský problém tento val prekonať. Nedarila sa nám hlavne streľba zo stredných vzdialeností, kde sme mali pokusy 9:0, ako aj z diaľky. Z trojkových pokusov sme totiž nepremenili ani jeden z dvanástich. Bolo preto potrebné skúšať vnikať a snažiť sa zakončiť spod koša, prípadne aj faulom, to sme však dokázali iba sporadicky. Na druhej strane, Kubínčania svoje šance premenili a preto po prvom polčase viedli," uviedol na margo prvého polčasu semifinálového duelu prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

V tretej štvrtine sa ale obraz hry zmenil. Michalovčania zlepšili koncovku a hneď sa to prejavilo na výsledku. Túto časť vyhrali rozdielom štrnástich bodov a pred záverečnou desaťminútovkou sa dostali na koňa. "Zo stavu 27:31 sme zaznamenali štrnásť bodov v rade a rázom dostal zápas novú dimenziu. Súpera tento vývoj zaskočil. Síce sa jeho hráči snažili niečo s výsledkom spraviť, no my sme ich už do zápasu nepustili. Päť minút pred koncom náš náskok narástol na 22 bodov a bolo jasné, že si znova zahráme finále," pokračoval prezident 1. BK D Michalovce, ktorého hráči napokon zvíťazili v semifinálovom súboji 68:52.

Finálovým súperom Zemplínčanov boli podobne ako minulý rok domáci BKM Dastet Krompachy. Toto družstvo malo vo svojich radoch viacero skúsených hráčov a práve to zrejme rozhodlo. Domáci už do polčasu viedli 50:31 a prakticky za prvých dvadsať minút rozhodli o svojej obhajobe prvenstva. "Vyhrali úplne zaslúžene. Zaitaľ, čo súperovi od začiatku vychádzalo skoro všetko, my sme sa opäť trápili so streľbou. Dokázali sme sa presadiť akurát spod koša. Streľba zo stredných vzdialeností bola v tomto zápase ešte slabšia ako v semifinále. To, čo sme tam stačili napraviť v druhom polčase, sa už vo finále nepodarilo. Aj preto sme aj po roku obsadili druhé miesto," uviedol na margo finálovej prehry 58:88 prezident 1. BK D Ladislav Janošov.

Semifinále
1.BKD Michalovce - BK Dolný Kubín 68:52 (24:29)
Štvrtiny: 13:17, 11:12, 21:7, 23:16.
Strelci: M. Janošov ml. 23, V. Mitterpák 13, Mir. Miháľ 11.

Finále
BKM Dastet Krompachy - 1.BK D Michalovce 88:58 (50:31)
Štvrtiny: 25:13, 25:18, 18:14, 20:13.
Strelci: V. Mittrepák 16, Mižák 14, Janošov ml. a Mir.Miháľ po 6.

pb a 1. bk d michalovce



Uverejnené: 16.05.2016 17:14:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.