files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat kráľa, blízka (ne)záchrana alebo aj nedobytný múr raz spadne

Druhý májový týždeň bol v Michalovciach bohatý na športové udalosti. Veď posúďte sami! Konečne sme sa dozvedeli meno trénera, ktorý povedie michalovskú Duklu, futbalisti MFK Zemplín si výrazne priblížili fortunaligovú záchranu a Iuventa začala boj o svoj deviaty majstrovský titul.

V posledných týždňoch či mesiacoch nechcený Miroslav Ihnačák si opäť tľapol s prezidentom HK Dukla Michalovce Alexandrom Černegom

To, o čom sa po Michalovciach šuškalo už dlhšie, nabralo minulý týždeň aj reálne základy. Poriadne zabuchnuté dvere si do Dukly otvoril Miroslav Ihnačák. Temperamentnému lodivodovi, známemu hlavne disciplínou v šatni, zrejme neprekáža porekadlo, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Bývalému skvelému hokejistovi, ktorý si zahral aj v NHL, totiž asi chutí plávať v poslednej dobe rozbúrených vodách michalovského hokeja, kde bude ako tréner pôsobiť už po štvrtýkrát. Práve pod jeden z úspechov hokeja v metropole Zemplína je podpísané aj meno tohto trénera. Keď sa úspech zopakuje, kľudne môžeme hovoriť aj o návrate kráľa. „Teším sa na pôsobenie v Michalovciach,“ zneli prvé slová niekedy na slovo skúpeho trénera. Či sa tešia aj jeho staronoví zverenci, to sme sa už nedozvedeli...

V piatok bude mať premiéru nová hymna michalovských futbalistov. Verme, že prinesie aj záchranu

Iné starosti majú futbalisti MFK Zemplín. Tí totiž bojujú o prvoligovú kožu a zdá sa, že tento boj môže byť pre nich úspešný. „Žlto-modrí“ pred posledným kolom majú pred poslednou Skalicou dvojbodový náskok. Záchrana už mohla byť v suchu, lenže Skalicu spasil v domácom zápase s Dunajskou Stredou v nadstavenom čase Juraj Piroška. Keď však Michalovčania zabodujú v piatok v domácom stretnutí so Žilinou, Záhorákom nepomôže už ani svätená voda. Na rok budú plávať opäť v druholigových brehoch. Michalovskí futbalisti tak ešte niekoľko dní musia nôtiť pieseň Petra Nagy „Poďme sa zachrániť“. Keď sa to v piatok podarí, okrem svojej novej hymny si určite zaspievajú aj ďalší hit Petra Nagy „Aj tak sme stále frajeri“.

V Chemkostav aréne nikomu do spevu nebolo

Do spevu nebolo počas víkendu nikomu v Chemkostav aréne. Iuventa sa totiž hotovala v prvých dvoch domácich finálových zápasoch zdolať svojho najväčšieho slovenského konkurenta Duslo Šaľa a priblížiť si tak zisk deviateho majstrovského titulu, ktorým by vyrovnala rekordný zápis „chemičiek“. Prvýkrát sa to jej hráčkam podarilo, druhýkrát žiaľ nie a vyrovnaná séria sa teraz sťahuje do Šale. Jej lodivod, mimochodom rodený Michalovčan Michal Lukačín (tu pre istotu o návrate kráľa nepíšeme...), mal v nedeľu obrovskú radosť nielen z výhry, ale aj z toho, že to bolo práve jeho družstvo, ktoré prelomilo viacero domácich sérii Iuventy. Michalovčanky, ktoré doma prehrali s českým alebo slovenským tímom po 70 zápasoch, sú však nabudené zobrať si počas tohto víkendu v dvojzápase v Šali všetko naspäť. Verme, že pri nedeľňajšom návrate zo Šale sa bude nôtiť aj v ich autobuse.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2016 19:50:41 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.