files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori HK Mládež Michalovce (zrejme) bez Extraligy

Juniori HK Mládež Michalovce v minulej sezóne účinkovali v najvyššej Extralige. Ako je známe, zaradení do nej boli na základe administratívneho rozhodnutia Slovenského hokejového zväzu, keďže do prvej ligy sa neprihlásil dostatočný počet družstiev. Michalovčania tak boli spoločne s Hobou Bratislava, Piešťanmi, Martinom a Prešovom zaradení do najvyššej juniorskej súťaže, kde po základnej a nadstavbovej časti obsadili sedemnáste miesto a zahrali si aj vo štvrťfinále play-off o Pohár generálneho sekretára SZĽH.

Už pred rokom však bolo jasné, že spomenutá pätica tímov je v Extralige iba na podmienku, že sa nenahlási do prvej ligy dostatok tímov. Nezmenilo by sa to dokonca ani vtedy, keby niekto z nej získal majstrovský titul...

V sezóne 2016/2017 sa zrejme situácia zmení. Do prvej ligy si totiž podalo prihlášku deväť tímov, čo znamená, že táto súťaž opäť môže po roku fungovať. „Vyzerá to tak, že naša juniorka Extraligu hrať v sezóne 2016/2017 nebude,“ odpovedal na našu otázku manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma. „Všetko ale bude jasné až po rade SZĽH, ktorá sa uskutoční v piatok 27. mája a okrem juniorky sa tam budú riešiť aj ďalšie súťaže. Pokiaľ máme dobré informácie, do prvej juniorskej ligy sa prihlásili aj Prievidza či Púchov. Hovorí sa aj o Senici. To je už dostatočný počet tímov na to, aby prvá liga opäť fungovala. Uvidíme však, či niekto z tímov nestiahne prihlášku. Tú môže stiahnuť každé družstvo bez finančného postihu práve do piatka 27. mája,“ pokračoval Jozef Kužma, podľa ktorého slov teda treba počkať, pretože minulý rok bola situácia obdobná a pred radou SZĽH si to niekoľko klubov s účinkovaním svojej juniorky rozmyslelo.

Zahrajú si juniori HK Mládež opäť aj proti Slovanu Bratislava?

Alternatívou aj druhá liga mužov

Nejasná situácia ohľadom súťaže spôsobuje, že juniorka ešte doteraz nemá hlavného trénera. Prvú fázu letnej prípravy s ňou začal kormidelník dorastu Ivan Králik, ktorý by však družstvo v sezóne viesť nemal. „Uvidíme, ako sa celá situácia vykryštalizuje. Napadla nás aj myšlienka účasti v druhej lige mužov. Zatiaľ, to je len v debate medzi nami. Momentálne sledujeme situáciu v jednotlivých tímoch, či sa odhlásia, alebo nie. O všetkom sa rozhodneme až po spomenutej rade, po ktorej bude známe, kde bude juniorka hrať. Druhá liga mužov by bola možno menej finančne nákladná, no viac sme momentálne pri výbere týchto dvoch alternatív naklonení k prvej lige juniorov. Nevylučujeme však ani jednu z týchto dvoch možností. Všetko sa ukáže v najbližších dňoch,“ uviedol k aktuálnej situácii manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2016 20:21:44 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.