files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Marián Kelemen: „Musíme sa pozerať iba na seba“

Zachránia sa alebo nie? Táto otázka trápi futbalového fanúšika v Michalovciach prakticky od začiatku jarnej časti. Odpoveď na ňu sa dozvieme už v piatok neskoro večer. Treba podotknúť, že "žlto-modrí“ sú k záchrane vo svojej premiérovej sezóne v najvyššej súťaži veľmi blízko. Pred poslednou Skalicou majú dvojbodový náskok a všetko teda vo svojich rukách. Stačí im jediné, v piatkovom domácom stretnutí 33. kola so Žilinou (začiatok 20.30 hod.), ktorej už o nič nejde, neprehrať. Vtedy aj keď Skaličania prekvapia v Trenčíne, bude im to márne.

Michalovčania netaja, že chceli mať pokoj so záchranou už skôr. Osud to však tak chcel, že sa o prvoligovú kožu musia strachovať až do posledného kola. „My sme od začiatku jarnej časti išli do každého zápasu s cieľom bodovať. Nechceli sme bojovať o záchranu až do posledného kola, no bohužiaľ, je to tak, ako to je. Máme však všetko vo svojich rukách a urobíme všetko preto, aby sa najvyššia súťaž v Michalovciach hrala aj na budúci rok,“ poznamenal k aktuálnej situácii kapitán MFK Zemplín Michalovce a jeho ochranca svätyne Marián Kelemen. „Žlto-modrí“ už mohli rozhodnúť minulý piatok, keď držali cennú remízu 1:1 so Slovanom Bratislava. Žiaľ, Skaličanov vykúpil v nadstavenom čase Juraj Piroška, ktorý rozhodol o ich výhre 2:1 nad Dunajskou Stredou a tým tak vykresal malú iskričku nádeje Záhorákov. „Futbal je v tomto nevyspytateľný. My sme napríklad proti Slovanu odohrali dobrý zápas, držali sme cenný výsledok. Skalica však v posledných sekundách strhla víťazstvo na svoju stranu a bude to teda napínavé až do posledného kola. Verím, že so šťastným koncom pre nás,“ dodal ešte k situácii pred posledným kolom najskúsenejší hráč MFK Zemplín Michalovce.

Tak ako spomína opora Zemplínčanov, všetko majú vo svojich rukách. V súboji na diaľku pri dvoch nováčikoch Fortuna ligy totiž držia vyššie karty. Tie sa netýkajú iba dvojbodového náskoku, ale aj vzájomných zápasov, v ktorých majú o gól lepšie skóre. „Grigovcom“ teda stačí v piatok doma so Žilinou neprehrať. „Určite to nebude ľahké,“ hovorí Kelemen s plnou vážnosťou a do úvahy berie aj fakt, že „Sošonom“ už o nič nepôjde. „Je to najvyššia súťaž a teda každý zápas musí byť pre jednotlivé tímy motiváciou ako takou. Určite sem neprídu hrať odovzdane a nič zadarmo nám nedajú. Sú predsa profesionáli! Žilina má mladé mužstvo a hrá ofenzívny, atraktívny futbal. Keď sa chceme v najvyššej súťaži udržať, musíme zo seba vydať maximum a urobiť všetko preto, aby sa neprehralo. Najlepšie by bolo víťazstvo, pretože aj fanúšik si zaslúži za celý rok víťaznú rozlúčku.“

Keď sa tak stane a Michalovčania v piatok zabodujú, nemusia sledovať ani výsledok zo zápasu Trenčín - Skalica. Aj keď plný počet bodov pre Záhorákov u majstra v zápase, po ktorom sa preberá víťazný pohár, by bol zrejme prekvapením celej ligovej sezóny... „My tento zápas musíme vypustiť z hlavy a sústrediť sa iba na svoj výkon. Máme dvojbodový náskok. Nám musí ísť o to, aby sme dosiahli úspešný výsledok so Žilinou. Čo sa stane následne v Trenčíne nás potom už zaujímať nemusí,“ dodal presvedčivo na záver Marián Kelemen.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.05.2016 11:47:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.