files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal rozdielom triedy Žilinu a je zachránený!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce neponechali nič na náhodu a po presvedčivej výhre 3:0 v 33. kole Fortuna ligy nad MŠK Žilina si zahrajú v najvyššej súťaži aj v nasledujúcej sezóne. Dva presné zásahy do siete "Šošonov" zaznamenal Dominik Kunca, jeden pridal Martin Koscelník. Zverenci trénera Stanislava Grigu nakoniec ukončili svoju premierovú sezónu v najvyššej súťaži na predposlednom jedenástom mieste. 

Ešte pred úvodným výkopom zápasu posledného kola Fortuna ligy si fanúšikovia po prvýkrát naživo mohli vypočuť novú hymnu MFK Zemplín, ktorú zaspievala skupina Iconito. Potom už prišli na rad aktéri samotného duelu. Po úvodnej oťukávacej desaťminútovke sa rozohralo poriadne ofenzívne divadlo, o ktoré sa postarali obidvaja. Útoky sa prelievali z jednej strany na druhú. V desiatej minúte sa predral dopredu Dominik Kunca, jeho strela ale išla tesne vedľa brány Mandousa. Žilinčania odpovedali výbornou kombináciou v strede poľa a zakončením Michala Škvarku, s ktorým si Marián Kelemen poradil. V 20. minúte unikol obrane hosťujúceho tímu Filip Serečin, no ani on nemieril do priestoru troch žrdí. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v 32. minúte Dominikovi Kuncovi. Ten dostal nádhernú prihrávku za obranu a samostatný únik tentoraz zakončil presne - 1:0. O osem minút neskôr tribúny burácali po druhýkrát. Rohový kop Stanislava Danka odvrátil Mabouka iba k Martinovi Kosceníkovi, ktorý nechytateľnou strelou nasmeroval michalovskú loď k brehom Fortuna ligy pre sezónu 2016/2017. Skóre sa mohlo do konca polčasu meniť aj na druhej strane, proti ale bol opäť Marián Kelemen, ktorý zlikvidoval tutovku Miroslava Káčera. 

V druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Michalovčania si boli vedomí dvojgólového vedenia a už také ofenzívne divadlo, ako v prvom polčase nepredviedli. V 65. minúte opäť unikal Dominik Kunca, ktorého zastavil iba za cenu faulu stopér Švejdík a hlavný arbiter zaslúžene siahol po červenej karte. Táto situácia ešte viac upokojila domácich. Tí v pohode kráčali k splneniu stanoveného cieľa. V 74. minúte mohol zvýšiť ich vedenie Dominik Kunca, jeho strelu ale Mandous vytlačil na rohový kop. Skóre sa však mohlo meniť aj na druhej strane, striedajúci Jakub Michlík ale pálil iba do brvna Kelemenovej brány. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, keď rýchlu kontru zakončil svojim druhým gólom v stretnutí Dominik Kunca - 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 3:0 (2:0)
Góly: 32. a 80. Kunca, 40. Koscelník.
Žlté karty: 35. Vernon, 64. Sviarčinskij (obaja Michalovce).
Červená karta: 65. Švejdík (Žilina).
Rozhodovali: Pavlík - Lieskovský, Pozor.
Divákov: 3984.
MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Sviarčinskij, Khubutia, Vernon, Šimčák - S. Danko (84. Grič), T. Sedlák - Serečin (79. Hamuľak), Lukič (59. Bayón), Koscelník - Kunca.
MŠK: Mandous - Mabouka, Švejdík, Králik, Letič - Škvarka - I. Díaz, Káčer - Špalek, Haskič (39. Michlík), F. Hlohovský (67. Hučko).



Uverejnené: 20.05.2016 23:45:42
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.