files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalová hymna vznikla na ceste z Košíc do Michaloviec

Už aj michalovský MFK Zemplín má svoju hymnu. Postarala sa o to hudobná skupina Iconito, ktorá hymnu pod názvom Žltomodrý Zemplín zaspievala prvýkrát pred piatkovým zápasom posledného kola so Žilinou. Michalovčanov zrejme hymna nakopla, keďže zvíťazili hladko 3:0 a vybojovali si tak účasť v najvyššej súťaži aj v sezóne 2016/2017.

 Práve na mladú skupinu Iconito, ktorá je držiteľom Košického zlatého pokladu, padla pri otázke, kto by mohol klubovú pieseň naspievať, voľba vedenia MFK Zemplín. „Boli sme oslovení vedením klubu, čo bola pre nás obrovská výzva,“ rozhovoril sa líder skupiny Iconito Kristián Dufinec, ktorý následne dodal. „Ja osobne som mal stále taký malý sen, naspievať pre niekoho hymnu. Sme veľmi radi, že sme to práve my, ktorí naspievajú hymnu nášho obľúbeného klubu.“  

Členovia tejto kapely sú pravidelnými návštevníkmi futbalových zápasov MFK Zemplín a aj oni svojimi hlasivkami hnali Michalovčanov k vytúženej záchrane. „Samozrejme, výsledky chlapcov sledujeme a keď vyjde čas, radi prídeme na futbal. Aj touto formou chceme hráčov a divákov nabudiť, aby si každý vážil to, kde je momentálne michalovský futbal,“ podotkol Kristián Dufinec. Kto si myslel, že hymna Žltomodrý Zemplín sa skladala dlho, musí sa veľmi mýliť. Podľa Kristiána Dufinca boli slová a hudba zložené veľmi rýchlo. „Práve som bol na ceste z Popradu, kde som robil rozhovor v rádiu. Pri Košiciach som si začal skladať text a keď som dorazil domov, hymna bola dokončená,“ uviedol líder skupiny. Mimochodom, aká bola odozva vo vedení MFK Zemplín? „Chvalabohu, bola pozitívna. Priniesli sme im demoverziu, na ktorú nebola žiadna výhrada,“ uviedol Kristián Dufinec.

Skupina Iconito zaspievala hymnu Žltomodrý Zemplín po prvýkrát pred piatkovým zápasom Michalovce - Žilina (3:0)

Kto sú Iconito

Skupina Iconito je autorom hitov ako Spolu za jedno lano alebo Chcem zmenu, s ktorou pred poslednými prezidentskými voľbami jej členovia rozvírili pokojnú hladinu slovenskej hudobnej scény. Rok na to s pesničkou Dva svety vyhrali Košický zlatý poklad. Táto súťaž ich nakopla a utvrdila v tom, že aj naďalej budú pokračovať v hudobnej tvorbe. Skupina Iconito tento mesiac vydala svoj debutový album s názvom Človek & Klaun, na ktorej nájdete dvanásť skladieb. Skupina hrá v zložení Kristián Dufinec - gitara, spev, Martin Bertič - sólová gitara, Michal Choma - basgitara, Ondrej Choma - gitara, Lukáš Farbár - bicie, Róbert Hvostaľ - klávesy.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2016 13:39:34

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623