files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rekonštrukcia „zimáku“ už čoskoro?

Michalovský zimný štadión mal v tomto lete prejsť rozsiahlou rekonštrukciou. Na to mal dostať peniaze z úradu vlády, ktoré prisľúbil tak premiér Róbert Fico, ako aj šéf SZĽH Igor Nemeček. Žiaľ, na michalovskom „zimáku“ sa ešte robiť nezačalo. Dôvod? Sľúbené peniaze zatiaľ nedorazili.

K aktuálnej situácii sa pre náš portál nedávno vyjadril prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega, ktorý má zimný štadión v správe. „V tejto chvíli môžem povedať len to, že vo vláde je všetko poschvaľované, len peniaze ešte nie sú na našom účte. V rámci mestského úradu a úradu vlády sa momentálne robia posledné procedurálne úpravy k tomu, aby mohli peniaze prísť na účet,“ poznamenal na tlačovej konferencii pri príležitosti podpisu zmluvy s trénerom Miroslavom Ihnačákom Černega. Ten následne dodal, čo by sa malo urobiť na začiatku rekonštrukcie. „Ako prvé musíme riešiť zakrytie zatekajúcich častí, zateplenie a takisto aj sociálne zariadenia, ktoré sú musím povedať v katastrofálnom stave.“

Problémová parcela

Stanovisko k aktuálnej situácii zaujalo aj mesto. Podľa slov primátora Viliama Zahorčáka si aj samospráva splnila všetky záležitosti a nič by teda nemalo brániť k príchodu vytúžených financií, ktoré michalovský „zimák“ už nutne potrebuje. Problémom je iba jedna parcela pod zimným štadiónom, ktorá ešte nie je vo vlastníctve mesta, ale štátu prostredníctvom Slovenského pozemkového fondu. „Aktuálne čakáme už iba na vymenovanie nového generálneho riaditeľa a námestníka Slovenského pozemkového fondu. Aj keď na zastupiteľstve máme schválené odkúpenie problémovej parcely za cenu schválenú Slovenským pozemkovým fondom, musíme počkať. Takýto akt totiž môže byť platný len vtedy, keď ho podpíše generálny riaditeľ pozemkového fondu a jeho námestník. Predchádzajúca riaditeľka sa tesne predtým, ako mal celý proces prebehnúť, stala ministerkou pôdohospodárstva, takže sa čaká na vymenovanie nového riaditeľa. Dovtedy to nikto iný urýchliť nemôže. Zmluva s úradom vlády je už pripravená, avšak bez toho, aby sme mali uvedený vzťah aj k problémovému pozemku, nemôže nikto konať. Skrátka, musíme ešte chvíľu počkať,“ poznamenal prvý muž michalovskej samosprávy. „Dokedy to bude trvať ešte povedať neviem. Verím, že to už dlho nebude, možno to budú už iba dni. Ako náhle príde k vymenovaniu nového generálneho riaditeľa pozemkového fondu a jeho námestníka, verím, že sa celý proces urýchli a že nič iné už nebude brániť tomu, aby sme pristúpili k podpisu zmluvy so Slovenským pozemkovým fondom a následne aj s Úradom vlády SR, a tým aj príchodu očakávaných peňazí,“ dodal ešte na margo horúcej témy Viliam Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.05.2016 20:55:26 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.