files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín Michalovce povedie Anton Šoltis

MFK Zemplín Michalovce už má hlavného trénera, ktorý ho povedie v nastávajúcej sezóne 2016/2017. Nástupcom Stanislava Grigu sa podľa informácii pondelkového spravodajstva RTVS stal Anton Šoltis. Ten robil v jarnej časti Grigovi asistenta. Pre štyridsaťročného Šoltisa to bude premiéra v najvyššej slovenskej súťaži na poste hlavného kouča. V minulosti bol asistentom okrem Michaloviec aj v Košiciach či Ružomberku, hlavným kormidelníkom bol v jesennej časti ostatnej sezóny v druholigovom Liptovskom Mikuláši.

Anton Šoltis (prvý zľava) sa stal nástupcom Stanislava Grigu

Prečo padla voľba michalovských funkcionárov práve na Šoltisa vysvetlil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. "Chceli sme niekoho, kto pozná fungovanie v našom klube a na druhej strane aj trénera, ktorého poznáme my. Nechceme totiž v priebehu súťaže robiť nutnú zmenu. Preto padla voľba na Antona Šoltisa, s ktorým sme sa dohodli na ročnom kontrakte," podotkol Šoltinský, podľa ktorého slov Šoltisov realizačný tím ešte známi nie je.

Kto je Anton Šoltis

Narodil sa 5. februára 1976 v Košiciach, kde aj začínal s futbalom. Cez Lokomotívu Košice, Trenčín, Bardejov sa dostal do druhého košického celku 1. FC. Následne sa cez Prešov a krátke pôsobenie v Slavii Praha dostal do Artmedie Petržalka, s ktorou sa stal v sezóne 2004/2005 majstrom Slovenska a na jeseň si s ňou zahral aj Ligu majstrov. Nasledovalo pôsobenie v rakúskom ASK Kottingbrunn, Humennom, v košickom MFK, Veľkom Folkmári či Vyšnom Opátkom. Svoju trénerskú kariéru začínal ako asistent Ladislava Šimča, s ktorým bol v Košiciach či Ružomberku. Na jar 2014 sa stal asistentom Ondreja Dudu st. v Michaloviach, na jeseň 2015 už ako hlavný tréner koučoval druholigový Liptovský Mikuláš. Na začiatku roka 2016 úspešne zavŕšil skúšky na trénerskú UEFA Pro Licenciu. 



Uverejnené: 06.06.2016 22:03:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.