files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Priveľký rešpekt pred súperovými hviezdami

Tak a máme to za sebou. Všetkými očakávaná premiéra slovenských futbalistov na majstrovstvách Európy nedopadla podľa predstáv. „Kozáková družina“ totiž podľahla Walesu 1:2. Zaslúžená prehra to rozhodne nebola, no futbal je už raz taký. Zápasu by jednoznačne svedčala viac remíza, z troch bodov sa však radovali „baleovci“. Povedzme si pravdu, očakávali sme viac. Po výborných výsledkoch v príprave sme čakali bodový zápis, v kútiku duše aj trojbodový. Futbal sa ale hrá na góly, nie na držanie lopty či strely mimo brány. V týchto atribútoch sme boli lepší, v ostatných nie. Walesania totiž dokonale vyžili svoje šance a opäť si povedzme pravdu, slabší deň niektorých hráčov, od ktorých sme čakali, že budú lídrami.

Takým lídrom pre svoj tím bol napríklad Gareth Bale. Práve hviezda madridského Realu ukázala svoj potenciál. Bol asi najvyťaženejším hráčom na ihrisku a prakticky všetko išlo cez neho. Zdalo sa, že sme pred ním mali dosť veľký rešpekt, oveľa väčší, ako Walesania pred Marekom Hamšíkom. Priamy kop zahral „ronaldovsky“ do stredu brány a nachytal ním Kozáčika na hruškách. Na našej strane sa okrem výborne pokrytého Mareka Hamšíka (veľká škoda jeho nepremenenej šance, po ktorej by sa zápas určite vyvíjal inak) nenašiel v prvom polčase nikto, kto by zdvihol slovenskú vlajku. Pomalá a statická rozohrávka bola vodou na mlyn súpera, ktorý hral presne to, čo sme mali hrať my proti nemu. Jeho hráči boli ako osy a po zisku lopty vyrážali bleskovými kontrami dopredu. Jednoducho nás mali prečítaných viac, ako my ich. Rozhodujúci úder, pri ktorom sklamali obaja stopéri, prišiel práve po jednej takejto kontre. Aj napriek tomu Slováci mohli a mali bodovať. To hovorím aj pri pohľade na slabší výkon, aký „kozákovci“ nepodali možno aj viac ako rok a pol.

 

Po prestriedaní a vymenení dvoch hráčov, ktorým to v sobotu absolútne nešlo (Hrošovský, Ďuriš), prišlo naše okamžité obrodenie. Ondrej Duda s Adamom Nemcom dodali hre to, čo v prvej hodine chýbalo. Ihneď to bolo na trávniku aj vidno. Prišlo vyrovnanie, tlak na druhý gól, ktorý však strelil súper. Ten bol v sobotu v Bordeaux šťastnejší, nie lepší. Verme, že sa šťastena vo zvyšných dvoch ťažkých zápasoch prikloní aj našu stranu. Veď zverenci trénera Jána Kozáka už neraz dokázali, že práve proti favoritom sa vedia vyhecovať ešte viac. Rusi aj Angličania v sobotu zase ukázali, že sú poraziteľní. Na to však treba podať lepší výkon, aký sme videli od Slovákov proti Walesu a hlavne treba mať menší rešpekt zo súpera, a z jeho hviezdnych hráčov. Keď sa tak stane, určite si z Francúzska nejaký bod prinesieme.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.06.2016 11:53:16 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.