files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovskí džudisti na výslní. Dosiahli výrazné úspechy

V polovici mája (15.5.) sa u nás konal jubilejný 40.ročník Veľkej ceny mesta Michaloviec v džude. Tohto roku sa na historicky najstaršom turnaji na Slovensku, ktorý sa teší medzinárodnej účasti, zúčastnilo 263 džudistov z 8 európskych krajín.

Turnaj v Michalovciach

Ako nám povedal dlhoročný tréner a „duša“ michalovského džuda, Viliam Kohút, turnaj hodnotí veľmi pozitívne, aj keď zorganizovanie takéhoto podujatia stojí veľa úsilia. Tohtoročná veľká cena privítala aj veľké mená. Pozvanie zúčastniť sa osláv jubilejného 40. ročníka prijali Jozef „Dodo“ Krnáč, strieborný medailista z olympiády v Aténach, či Miroslava Jánošíková dlhoročná reprezentantka a niekoľkonásobná majsterka Československa. Osláv sa zúčastnili aj bývalí úspešní reprezentanti ako nášho mesta, tak aj bývalého ešte Československa, alebo už samostatného Slovenska. Najväčšej pozornosti sa však dostalo špeciálnemu hosťovi z krajiny pôvodu džuda, z Japonska, Yoshimu Suzukimu japonskému trénerovi, ktorý k nám prijal pozvanie a na pár dní tak dal možnosť nazrieť do kuchyne japonského džuda a predviedol u nás svoje tréningové procesy. Podľa slov pána Kohúta, michalovskému  džudu v tomto období sa darí. Klub sa teší skvelej podpore mesta, ktoré už dlhé roky prispieva mestskými priestormi v mestskej športovej hale k rastu mladých džudistov. Je možno len jedna vec, ktorá klub trápi a tou je nedostatok trénerov.

Najúspešnejšou je žiačka

Momentálne asi najúspešnejšou michalovskou džudistkou je Dominika Kinceľová, mladšia žiačka, ktorá na spomínanom turnaji vybojovala pre farby nášho mesta prvenstvo a tohto roku ju čaká obhajoba prvenstva z majstrovstiev republiky. V členskej základni michalovského klubu džuda máme 110 džudistov v rôznych kategóriách vo veku od 5 do 18 rokov. Kiežby sa k tak úspešnému športu ako je džudo v Michalovciach, ktoré už vychovalo nejedného majstra republiky, pridali aj iné športy, ktoré by ukážkovo reprezentovali náš kraj v celoslovenskom meradle. My im prajeme čo najviac úspechov, čo najmenej sklamaní a čo to športového šťastia, s ktorým to ide stále ľahšie.
Dodávame, že naši džudisti sa minulý víkend (21.5.) zúčastnili Krajských majstrovstiev v Bardejove, kde si odzápasili aj tretie ligové kolo žiakov, odkiaľ sa vrátili s bohatou výslužkou medailových miest.
Bilancia ligy všetkých vekových kategórií: 11 x prvé miesto, 7 x druhé miesto, 9 x tretie miesto.

V krajských majstrovstvách sa nám v kategórii mladší žiaci ušli: 4 prvenstvá, 2 druhé miesta a
3 tretie.

V kategórii mladšie žiačky: 2 x prvé, 1 x druhé a 1 x tretie miesto.


                              Michal Demko



Uverejnené: 25.05.2010 10:54:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.