files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s prvou remízou v príprave

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou štvrtý duel v rámci prípravy na novú sezónu. Po prvýkrát sa stretli nie s tímom spoza južných hraníc, keď v Poprade odohrali zápas s účastníkom druhej najvyššej českej súťaže FC Baník Ostrava, s ktorým remizovali 3:3. Michalovčanom výborne vyšiel prvý polčas, po ktorom viedli 3:0, no po prestriedaní v druhom dejstve Ostravčania troma gólmi vyrovnali. Zverenci trénera Antona Šoltisa v rámci prípravy odohrajú ešte jeden zápas. V sobotu 9. júla o 18.00 hod. privítajú na svojom trávniku nováčika druhej maďarskej ligy FC Kisvárda. Tento súboj bude generálkou na úvodné kolo Fortuna ligy, v ktorom v sobotu 16. júla o 19.00 hod. privítajú Michalovčania aktuálneho držiteľa double FK AS Trenčín.

V prvom polčase efektívni, v druhom málo kompaktní

Zemplínčania začali proti českému súperovi výborne. V prvom polčase mu ukázali lekciu z efektivity. Zatiaľ, čo hráči Ostravy nie a nie prekonať svojho rodáka Patrika Maceja v bráne „žlto-modrých“, jeho spoluhráči pretavili tri šance na tri góly. Dvakrát sa presadil Adrián Leško, jeden gól pridal Dominik Kunca. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Michalovčania ďalšie svoje šance nevyužili, za čo ich Baník potrestal vyrovnaním. Najskôr v 55. minúte skóroval po rohovom kope ruský legionár Mešaninov a potom sa dvakrát presne trafil Daniel Holzer, ktorý sa postaral o to, že prípravné stretnutie skončilo remízou 3:3. „S prvým polčasom som samozrejme spokojný. Skúšali sme iný variant obrany, niektorí hráči hrali na netradičných postoch. V prvom polčase bola z našej strany hra v poriadku, čo sa týka kompaktnosti aj ofenzívy. Snahu hráčom rozhodne uprieť nemôžem. Navyše sme boli efektívni, takže prvý polčas beriem. Samozrejme, vidno bolo aj niekoľko chybičiek, no to pramenilo aj z toho, že obrana hrala v takomto zložení po prvýkrát,“ poznamenal k sobotňajšiemu zápasu v Poprade tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis.

 

Tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis bol spokojný hlavne s prvým dejstvom

Tomu chýbal zranený Martin Koscelník, aj obaja Španieli Vernon de Marco a Marcos Perez, na druhej strane, do obrany skúšal Františka Pavúka, ktorý naposledy hájil farby košickej Lokomotívy. „V druhom polčase sme už neboli takí kompaktní, ako v prvom. Nemôže sa stať, že urobíme toľko chýb a stratíme zápas. Inkasovali sme tri ľahké góly. Mohli sme však aj vyhrať. Za stavu 3:2 sme mali dve dobré šance, ktoré sme nevyužili, za čo nás súper potrestal. Je to škoda. Chceli sme totiž hrať na víťazstvo. Nemôžeme ale v defenzíve robiť také ľahké chyby, pretože v sezóne za to môžeme kruto pykať,“ pridal Šoltis v hodnotení zápasu s Ostravou aj kritické slová.

 

František Pavúk ešte v drese košického VSS (foto internet)

Návrat Turíka, do začiatky ligy sa ešte chcú posilniť

„Žlto-modrí“ dres si v Poprade už neobliekli ukrajinský stopér Bratkov, ako aj ofenzívny stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Bamba, s ktorými sa klub rozlúčil. Na druhej strane, ako sme spomínali, tréneri skúšali obrancu Františka Pavúka. Ten v minulej sezóne obliekal dresy oboch košických druholigových celkov. Na jeseň hral za materský VSS, v jari za Lokomotívu. „Ide o stopéra, navyše ľaváka, takže uvidíme, či si ho tu necháme. Každopádne sa chceme do začiatku súťaže ešte posilniť. Majú prísť nejakí hráči na skúšku, podľa toho sa zariadime. Som veľmi rád, že po prvýkrát asi po pol roku nastúpil aj Jozef Šimon Turík, ktorý sa pomaly dostáva z dlhodobého zranenia,“ tešil sa Anton Šoltis z návratu rodáka zo Sniny.

 

Jozef Šimon Turík odohral posledných dvadsaťdva minút

Turík sa vracia po dlhodobom zranení platničiek a zdá sa, že jeho zdravotný stav sa konečne dostáva do normálnych koľají. „Trénuje s nami naplno už niekoľko dní. Samozrejme, chýba mu zápasová prax a má aj kondičné resty. Všetko však musí ísť pomaly. Verím, že sa postupne do toho bude dostávať a zvýši konkurenciu v mužstve,“ podotkol ešte Anton Šoltis. Ten má v tréningovom procese k dispozícii aj útočníka Dávida Škutku, ktorý sa síce začal pripravovať s Michalovcami, no následne odišiel do Myjavy, kde pôsobil aj v minulej sezóne. Teraz je naspäť a zdá sa, že by mohol posilniť michalovský celok. „V utorok má jednanie s vedením klubu a ja verím, že sa dohodnú. Útočník s jeho skúsenosťami sa mi totiž do mužstva zíde,“ dodal na margo možného príchodu bývalého hráča VSS Košice či Slavie Praha tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis. 

Peter Brendza



Uverejnené: 03.07.2016 19:42:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.