files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Staršie dorastenky Iuventy dostali bronzové medaily

Po mladších dorastenkách Iuventy Michalovce boli verejne ocenené medailami aj ich staršie kolegyne, ktoré vo svojej súťaži obsadili koneèné tretie miesto. Bronzové medaily im odovzdal prezident Slovenského zväzu hádzanej Pavol Derfényi počas prestávky piatkového stretnutia 6. kvalifikačnej skupiny o postup na MS 2010 v Kórejskej republike medzi Čiernou Horou a Fínskom.


Staršie dorastenky Iuventy počas celej súťaže, ktorá pozostávala z 26. kôl, nazbierali štyri prehry, ale za to tri z nich v úvodných piatich kolách. Týchto päť stretnutí Michalovčanky odštartovali na ihriskách súperov kvôli rekonštrukcii Chemkostav arény. V prvom kole vyhrali na palubovke konkurenčného UDHK Nitra 37:36, ale potom prehrali v na pôde neskoršieho majstra v Bytči 24:36, následne aj v Šuranoch 21:25. Potom jasne vyhrali v Banskej Bystrici 41:11, ale vzápätí znovu vyšli naprázdno v Trenčíne, kde neuspeli po tesnej porážke 23:24. Vo zvyšných 21. kolách už boli suverénne, dvadsaťkrát prehrali a podľahli doma iba vedúcej Bytči začiatkom februára 25:26, keď v samom závere nepremenili pokutový hod. Zakrátko na to sa tréner starších dorasteniek Dušan Daniš stal zároveň kormidelníkom ženského tímu, ale napriek tejto kumulovanej funkcii už staršie dorastenky do konca súťaže nestratili ani bod.

Napriek istému sklamaniu v samotnom tíme,  treba výsledok starších dorasteniek vysoko oceniť. Uznanie si zaslúžia hlavne opory, ktoré nastupovali aj vo WHIL - ostrieľaná Dominika Horňáková, vekom ešte mladšie dorastenky Lucia Gubíková a Marianna Rebičová, Martina Bačíková, Katarína Zemáneková, ale aj Lenka Lazorová a Katarína Hvostáľová. Hráčky, ktoré hrali medzi ženami aj v dorasteneckom tíme, absolvovali väčšie porcie zaťaženia ako ich profesionálne kolegyne a precestovali bezpochyby úctyhodné tisíce kilometrov. Za to, že celú sezónu úspešne zvládli a väčšina z nich sa vyhla aj zraneniam, si zaslúžia obdiv. 

Na základe rozhodnutia SZH o posunutí vekovej hranice o rok ostáva družstvo vedené trénerom Dušanom Danišom a jeho asistentkou Soňou Bačíkovou prakticky pokope, doplnia ho ďalšie hráčky z mladšieho dorastu. Zápasovú záťaž tak budú môcť tréneri rozložiť proporčnejšie, aby sa najväčšie talenty koncentrovali hlavne na boj o miesto medzi ženami.

Pozoruhodné je, že úspešný tím sa nespoliehal len na zdroje z klubu, ale získal aj vlastného sponzora, spoločnosť winLand. Podpora tejto firmy umožnila dosiahnuť vyšší štandard prípravy a zabezpečenia. Pánu Stanislavovi  Hudákovi, vlastníkovi spoločnosti winLand, patrí ocenenie za to, že sa finančne angažoval v oblasti, ktorá sponzorov zvyčajne neláka - vo výchove mládeže.


O úspech tímu starších dorasteniek sa pričinili, brankárky:   Lucia Gubíková, Kristína Sedláčková, Vierka Hujdičová, Olexandra Krebsová, pivotky: Dominika Horňáková, Lenka Lazorová, Barbora Koritárová, krídla: Katarína Zemáneková, Denisa Danielisová, Silvia Maszkalová, Martina Mulíková, spojky: Martina Bačíková, Marianna Rebičová, Dominika Novická, Radka  Vargová, Zuzana Kasperová, Janka Serečúnová, Katarína Hvostaľová. Tréner: Dušan Daniš, asistent: Ján Lajčák, vedúca družstva: Soňa Bačíková.                       (juke)



Uverejnené: 26.05.2010 09:48:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.