files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na obzore spolupráca so zahraničným investorom

Okrem tradičných predsezónnych otázok sa na stredajšej tlačovej konferencii MFK Zemplín Michalovce skloňovala aj dotácia od Slovenského futbalového zväzu. Ako je známe, ten michalovskému klubu priklepol sumu 750 000 eur na realizáciu vyhrievaného trávnika a elektronických turniketov.

Práve tieto dve podmienky najvýchodnejší klub vo Fortuna lige nespĺňa, na čo dostal od zväzu polročnú výnimku. „Do zimy sme povinní urobiť vyhrievanie trávnika a takisto aj zrealizovať elektronický turniketový systém. Tieto dve veci musíme urobiť bezpodmienečne,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. V zime urobiť vyhrievanie trávnika je dosť obtiažné. Hrozí teda Michalovčanom na jar azyl trebárs v Poprade? „Výnimku sme žiadali na rok, no dostali sme ju iba na jesennú časť. Budeme to teda musieť nejako zvládnuť, pretože chceme hrať pred svojimi fanúšikmi. Naším cieľom v tomto smere je to, aby sme si nemuseli hľadať náhradné ihrisko, ale to, aby Michalovčania chodili na futbal vo svojom meste. Do prvého jarného kola sa to teda pokúsime urobiť, inak nebudeme môcť hrať doma, čomu sa chceme vyhnúť,“ dodal Igor Šoltinský.

Druhou zaujímavou témou bol rozpočet klubu do nasledujúcej sezóny. V odpovedi na túto otázku predseda predstavenstva prekvapil otvorením novej zaujímavej témy. „Čo sa týka rozpočtu, najskôr to vyzeralo horšie, ako v minulej sezóne. Vyzeralo to tak, že bude nižší. Situácia sa však zmenila. Momentálne sa našli nejaké zdroje. Tohto týždňa nás čaká rokovanie s jednou firmou zo zahraničia, ktorá má v úmysle investovať finančné prostriedky do nášho klubu. Ich zámerom je odkúpiť určité percentá klubu, čo by bolo obrovským plusom pre michalovský futbal. V tomto prípade by tu dokázali priniesť financie, ktoré chýbajú aj vo viacerých iných kluboch,“ poznamenal Igor Šoltinský, ktorý zatiaľ nechcel hovoriť o názve spoločnosti, ani o tom, z akej krajiny možný investor je. „Momentálne vám musí postačiť to, že ide o zahraničnú spoločnosť a takisto aj konštatovanie, že je to všetko na dobrej ceste.“

Peter Brendza 



Uverejnené: 13.07.2016 19:13:15 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.