files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bezbariérové prístupy stále problémom

Aj keď bezbariérových prístupov v meste Michalovce stále pribúda a na túto skupinu ľudí sa už nezabúda ani pri budovaní nových stavieb, tak predsa len sa v meste nájdu miesta, kde len tieto prístupy veľmi chýbajú.


Základný problém

V minulosti sa na tento problém veľmi nebral ohľad, no v súčasnosti sa s ním počíta pri každej rekonštrukcii, či už samotných chodníkov, alebo aj niektorých budov. Čo sa týka centra mesta, tak sa určite nie je na čo sťažovať, no ak sa prejdeme mimo, tak uvidíme veľké nedostatky. Hlavne  v niektorých oblastiach si to situácia doslova vyžaduje. Napríklad na Masarykovej ulici pri Domove sociálnych služieb a krízovom centre je situácia taká, že často tam vidieť zamestnankyne s ľuďmi na invalidných vozíkoch ako sa snažia prejsť cez Masarykovú v smere na Hlaváčovú ulicu. Zakaždým s tým majú pomerne veľké problémy, nakoľko sa jedná o dosť frekventovanú cestu. Museli sa sústrediť nielen na manipuláciu s vozíkmi, ale súčasne dávať pozor aj na klientov, ktorí idú peši. Niekedy musia ísť časť svojej prechádzky musia priamo po ceste, nakoľko na niektorých miestach  je vstup a výstup na chodník priam nemožný. Týmto ľuďom naozaj patrí veľká vďaka, za ich obetavú prácu a starostlivosť, ktorú ponúkajú svojim postihnutým klientom.

Potrebný súhlas vlastníka

Ako sme sa dozvedeli od mesta, tak bezbariérové prechody na Masarykovej ulici boli naplánované  už dávnejšie, ale nakoľko táto cesta nie je majetkom mesta, na realizáciu mesto Michalovce potrebujeme súhlas vlastníka. Majiteľ cesty vzhľadom na charakter komunikácie, keďže sa jedná o frekventovanú  štvorprúdovú cestu, nesúhlasil s vybudovaním bezbariérových prechodov. V súčasnosti však mesto  uspelo s predloženým projektom na rekonštrukciu bývalej materskej školy na Borovicovej ulici. Mesto plánuje zrekonštruovať túto budovu a následne presťahovať zariadenie opatrovateľskej služby do tejto budovy. Týmto krokom mesta sa zvýši kvalitatívna úroveň poskytovania služieb opatrovateľskej starostlivosti, vytvoria sa lepšie priestorové podmienky pre klientov a zabezpečia sa tiež podmienky pre nové - rehabilitačné služby.                            (vk)

 



Uverejnené: 26.05.2010 09:50:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.