files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„S majstrom nemáme čo stratiť,“ tvrdí novopečený kapitán MFK Zemplín

S futbalistami MFK Zemplín Michalovce sa žreb Fortuna ligy nemaznal. V prvom kole v sobotu  16. júla o 19.00 hod. totiž podobne ako minulý rok privítajú majstra a držiteľa Slovenského pohára FK AS Trenčín. Zemplínčania by teraz chceli zopakovať výkon z lanského prvého kola, no s opačným výsledkom. Vtedy totiž po výbornom výkone prehrali gólom z 84. minúty 0:1, hoci predtým dvakrát nastrelili spojnicu trenčianskej brány.

„Keby sme odohrali taký zápas ako vtedy, boli by sme spokojní. Určite by sme majstra opäť chceli potrápiť. Nemáme čo stratiť. Do zápasu pôjdeme bez rešpektu a dúfam, že budeme tentoraz šťastnejší ako minulý rok,“ uviedol novopečený kapitán Tomáš Sedlák, ktorý je po odchode Mariána Kelemena najskúsenejším a najstarším hráčom michalovského celku. Aj preto mu tréner Šoltis zveril kapitánsku pánsku. O tú však môže prísť v prípade, že sa vedenie klubu dohodne s Igorom Žofčákom. „Veľmi rád mu ju prenechám. Igor je odchovancom klubu, má za sebou výbornú kariéru a páska by podľa mňa bola v správnych rukách,“ skonštatoval michalovský defenzívny univerzál pri našej otázke, či dôjde k posunu kapitánskej pásky.

Sobotňajší súper Michalovčanov svoju súťažnú premiéru v ročníku 2016/2017 absolvoval v stredu. V druhom predkole Ligy majstrov vyhral na pôde slovinskej Ľubľane 4:3, keď po pol hodine hry viedol už 4:0. „Sledovali som ich zápas a hlavne v prvom polčase hrali parádny futbal,“ podotkol na margo výkonu Trenčína v Slovinsku Tomáš Sedlák, ktorý následne k hre majstra dodal. „Majú už zažitý systém hry. Veľmi dobre držia loptu. Aj keď prišlo k odchodom, kvalita tam rozhodne ostala. Nič ľahké nás teda nečaká.“

Michalovčania v minulej sezóne podľa očakávania bojovali o záchranu fortunaligovej kože. Tú ratovali až do posledného kola, kedy prišla definitíva účasti aj v sezóne 2016/2017. Slovo záchrana padalo najčastejšie aj v stredu počas predsezónnej tlačovej konferencie. „Ja by som bol najradšej, keby sme o záchranu ani nehrali a mali by sme ju zabezpečenú trebárs už po jeseni,“ rýchlo nás odbil „Seďo, ako znie prezývka najskúsenejšieho michalovského hráča. „Človek nikdy nevie, ako to vypáli. Možno to bude oveľa lepšie, ako to bolo v minulej sezóne. V lige nie je ľahký protivník a v každom zápase tak musíme zo seba vydať sto percent. Keď sa tak stane, určite máme na to, aby sme najvyššiu súťaž pre Michalovce zachovali aj naďalej.“

Káder v minulej sezóne jedenásteho celku Fortuna ligy počas letnej prestávky prešiel väčšou obmenou. Odišla predovšetkým skúsenosť v podobe Mariána Kelemena, Akakiho Khubuthiu, Samuela Garciu Bayóna, Filipa Serečina či Nikolu Lukiča. Nebudú podľa nového kapitána skúsenosti mužstvu chýbať? „To ukáže až samotná súťaž. Ešte sa môžeme posilniť spomenutým Igorom Žofčákom či Dávidom Škutkom, ktorí by nám určite pomohli. Bolo by to pre nás obrovské plus. Samozrejme, tých zmien bolo dosť. Každý, kto odíde, chýba, pretože ste už na neho zvyknutý. Teraz si na danú situáciu musíme zvykať na novo a všetko musí opäť zapadnúť tak, ako má,“ dodal na záver tridsaťtriročný defenzívny univerzál.  

Peter Brendza



Uverejnené: 14.07.2016 22:11:54 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.