files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vernon na skúške u španielskeho druholigistu

MFK Zemplín Michalovce je blízko k veľkému prestupu. Španielskeho stopéra aktuálne štvrtého tímu Fortuna ligy Vernona de Marca Morlacchiho totiž v týchto dňoch skúša účastník druhej najvyššej španielskej futbalovej súťaže Levante UD. Tento klub v minulej sezóne skončil v Primera Division na poslednom dvadsiatom mieste a po šiestich rokoch opustil najvyššiu súťaž.

Vernon de Marco Morlacchi, ako znie celé meno španielskeho legionára, ešte v nedeľu absolvoval v Prešove duel druhého kola Fortuna ligy (0:0) a následne v pondelok odletel na skúšku do klubu sídliaceho vo Valencii. Ako informuje oficiálna stránku španielskeho klubu, 23-ročný rodák z argentínskeho Rosaria, ktorý je v Michalovciach od roku 2012, pobudne u svojho potenciálneho zamestnávateľa v nasledujúcich dňoch.  

Vernon de Marco Morlacchi trénuje s futbalistami Levante

(foto: www.levanteud.com)

V klube hrávali aj Cruyff či Mijatovič

Levante Union Deportiva je klub z predmestia Valencie. Založený bol v roku 1909 a je teda starší ako známejší mestský rival FC Valencia, ktorý bol založený až o desať rokov neskôr. Domovským štadiónom je Ciutat de Valencia. Klub pôvodne vznikol pod názvom Levante FC, keď prevzal svoje meno od pláže "Levante" v La Malvarrosa. Súčasný názov prijal v roku 1942 po zlúčení s klubom Gimnástico FC.

V osemdesiatych rokoch za Levante hrával slávny Johan Cruyff. V minulosti jeho farby hájili napríklad aj srbský bombardér Predrag Mijatovič, nigérijský rýchlik Obafemi Martins, grécky útočník Theofanis Gekas, švédsky spoľahlivý zadák Johan Mjallby a takisto aj kostarický brankár Taylor Navas, ktorý práve z Levante prestúpil do Realu Madrid. Levante U. D. bol v ostatných sezónach stabilným účastníkom najvyššej Primera Division. V sezóne 2012/2013 si dokonca po výbornom šiestom mieste zahral Európsku ligu, v ktorej to dotiahol až do osemfinále. V sezóne 2015/2016 Levante obsadilo v najvyššej súťaži posledné dvadsiate miesto a po šiestich rokoch tak Primera Division opustilo. Momentálne tvoria jeho káder prevažne Španieli. Tréner Juan Ramón Lopéz Muníz má k dispozícii akurát troch legionárov - defenzívneho stredopoliara Simaa Mateho z Mozambiku, ďalšieho záložníka Jeffersona Lerma z Kolumbie a brazílskeho útočníka Rafaela Martinsa.

Peter Brendza (zdroj wikipedia, www.levanteud.com)  



Uverejnené: 26.07.2016 19:08:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.